Пропустити

Вдалі експерименти з Windows

Різного роду запитання та відповіді

Модератор: Модератори

Вдалі експерименти з Windows

UNREAD_POST Andriy від Чет 12.05.05 15:04

Чого я вирішив написати це саме в цьому розділі? Просто я побачив, що це можна назвати практичним пластуванням... :-D

Тепер по темі:

Значить так. В інеті вичитав, що при встановленні вінди ХР (профи або хоум едішн) можна розігнати свій комп. Що це б означало: короче - вінда ХР сама тормозить потужні процесора, це обгрунтовували ніби то, що це є таємним домовленням з Інтелом і АМД... (не знаю, 100% казати не буду, але...), щоб народ купував все потужніші процесора, а не зациклювалися на одних... Так от у вінді ХР цю можливість "тормозіння" можна відключити. Як? Розказую...

На голий диск (відформатований повністю, тобто чистий диск С) ставиться вінда. Коли при встановленні вінда даватиме запит про "натисніть F12, якщо у вас SCSI-диск..." (там ще декілька разів запит по чомусь ще дасть) ви не зважаючи на це, натискаєте (часто, поки не зявиться меню) F5, тоді з'явиться меню, де буде вибір процесора - ви вибираєте пункт, де буде слово i486 (там щось ще буде написано, але останнім буде саме це) і продовжуєте далі встановлювати вінду.
На перший погляд ви нічого начебто і не зробили, але потужність вашого компа значно зросте (не в 100 разів, але відчутно).
В чому прикол: вінда бачить, що ваш процесор і комп не надто потужний (486) і сама починає його оптимізовувати, а не підторможувати (по-барабану який в вас процесор). Ну це я заголосно сказанув щодо оптимізації, але по крайній мірі - не підторможує. Як переглянути результат - просто - запустіть на компі іграшку, яка в вас раніше тормозила (правда не сильно, бо якщо в вас не потужний комп, а ви запускаєте приміром DOOM 3, то звичайно вона в вас не піде...).
Недолік: в кого АТХ-овий корпус - то вкл/викл комп прийдеться вручну (як в АТ-ному корпусі), але це виправляється настройками в ВІОS і у вінді, щодо живлення...

Цю інформацію я з пальця не висмоктав, а сам перевірив на свому компі. Також є підтвердження людей (з роботи), які теж таке робили. Комп'ютер справді почав швидше працювати...

Наводжу факт зі свого комп'ютера:
конфігурація:
Athlon 2400+
512 DDR PC400
ATI Radeon 9200 128 Mb/128 bit
HDD Samsung 80 Gb
CD-ROM TEAC 40x

Гра Козаки ІІ: Наполеонівські війни в мене до такого встановлення тормозила при будь-який стичках, чи невеликих баталіях - зараз лише при великому скупченню військ.
Гра Snooker 2004 до встановлення вилітала після 5-10 хв роботи - зараз не вилітає взагалі
Need for Speed Underground 2 до встановлення при нормальній графіці на мальовничих крайовидах гра підторможувала - зараз взагалі не тормозить
Гра Splinter Cell: Pandora tomorrow до встановлення в режимі нічного бачення не тормозила, а в реальному вигляді - трохи підторможувала - зараз не тормозить в будь-яких видах
...
На 3DMARK не тестував... на жаль

Словом я міг би ще якісь забавки спробувати, тільки більше ніхто не дає :-D, бо самі почали грати...

Пробуйте, я вже такою віндою скоро як місяць буде користуюся. Думав, що може глюкне, тому аж тільки тепер вирішив про це написати...

Може ще хтось знає якісь проколи Windows, то пишіть... думаю тема цікава...

P.S. той експеримент проходить лише для Windows XP Professional i Home Edition. На інших не пробував... Вибачайте за можливі не правильні назви англійською...
Могутня є сила Чуттів, але Розум над нею, над Розумом вічна Душа, а Господь над Душею!
Аватар користувача
Andriy
Експерт
Експерт
 
Повідомлення: 396
З нами з: Пон 24.11.03 12:18
Звідки: Тернопіль
Ім'я: Андрій
Прізвище: Купина
Пластовий ступінь: ст. пл.

UNREAD_POST Tokach від Вів 17.05.05 13:18

Цікаво....
Треба буде спробувати. А форматувати досить диск С?
Аватар користувача
Tokach
Експерт
Експерт
 
Повідомлення: 879
З нами з: Пон 21.03.05 19:52
Звідки: Ужгород
Ім'я: Володимир
Прізвище: Токач
Курінь: Целібат Мурлики
Пластовий ступінь: ст. пл.

UNREAD_POST Дикий від Вів 17.05.05 14:13

Якщо ви помітили, що ваша вінда раптом перестала глючити, значить ви просто забули увімкнути комп! :lol: :lol: :lol:
[url=http://klavogonki.ru/profile/249913][img]http://img.klavogonki.ru/userbar/ub3-249913.gif[/img][/url]
Аватар користувача
Дикий
Дописувач
Дописувач
 
Повідомлення: 219
З нами з: Сер 23.03.05 09:37
Звідки: Україна, станиця Чернівці
Ім'я: Павло
Прізвище: Стецько
Пластовий ступінь: ст. пл.

UNREAD_POST Bobby від Вів 17.05.05 14:29

На жаль це зовсім не розгон і ніяка не таємна домовленість а просто чергова бага XP яка не вміє правильно визначати тип процесора. Процесор який вибирається по замовчуванню Standard PC без підтримки технології ACPI. Отже якщо процесор підтримує ACPI вибір іншого варіанту (з ACPI) може прискорити роботу (наприклад комп'ютер швидше буде виходити з "сплячого" режиму).
В поставку XP включені наступні версії бібліотек HAL:
ACPI Multiprocessor PC - для ACPI-систем с декількома процесорами.
ACPI Uniprocessor PC - для ACPI-систем з багатопроцесорною системною платою і одним встановленим процесором.
Advanced Configuration and Power Interface (ACPI) PC - використовується для однопроцесорних ACPI-систем.
MPS Uniprocessor PC - для систем без підтримки ACPI, багатопроцесорною системною платою і одним встановленим процесором.
MPS Multiprocessor PC - для багатопроцесорних систем без підтримки ACPI.
Compaq SystemPro Multiprocessor or 100% compatible - для комп'ютерів Compaq SystemPro або повністтю з ними сумісних.
Standard PC - однопроцесорний без підтримки технології ACPI
Standart PC with C-Step i486 - використовується для комп'ютерів з підтримкою технології ACPI та C-Step i486.

to bigV: так достатньо форматувати диск С :D
Гей-гу!!!
Аватар користувача
Bobby
Користувач
Користувач
 
Повідомлення: 172
З нами з: П'ят 17.10.03 11:55
Звідки: Львів
Ім'я: Тарас
Прізвище: Баб'як
Курінь: Лісові Чорти

по темі

UNREAD_POST Andriy від Вів 17.05.05 15:16

До Bobby:
дякую що роз'яснив, а то всякі погані речі про майкрософт думати починаєш... :eusa_clap:

але те, що комп почав швидше працювати - факт!

так диск С відформатувати достатньо... :thumbsup:
Могутня є сила Чуттів, але Розум над нею, над Розумом вічна Душа, а Господь над Душею!
Аватар користувача
Andriy
Експерт
Експерт
 
Повідомлення: 396
З нами з: Пон 24.11.03 12:18
Звідки: Тернопіль
Ім'я: Андрій
Прізвище: Купина
Пластовий ступінь: ст. пл.

UNREAD_POST Ximik від Сер 18.05.05 05:22

Хм, прикольно прикольно!
:eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:
ПЛАСТ не робить людину ідеальною! Він робить її кращою ніж вона була до того!!!

Мій Блоґ
Аватар користувача
Ximik
Експерт
Експерт
 
Повідомлення: 373
З нами з: Чет 04.12.03 16:48
Звідки: Станиця Луцьк.Україна
Ім'я: Рома
Прізвище: Коваль
Пластовий ступінь: ст.пл.скоб

UNREAD_POST Lolik від Сер 18.05.05 16:20

поясніть коротко: варто це робити чи не варто? Це - обхід баги, чи ми просто доб'ємось нової баги?
Аватар користувача
Lolik
Експерт
Експерт
 
Повідомлення: 2071
З нами з: П'ят 15.08.03 12:50
Звідки: Львів, Україна
Ім'я: Богдан
Прізвище: Рак
Курінь: самітник
Пластовий ступінь: ст. пл. гетьм. скоб

по темі

UNREAD_POST Andriy від Чет 19.05.05 08:37

я думаю, що варто, бо я вже маю більше місяця цю вінду і поки що (тьху-тьху-тьху) все нормально, але це справа кожного...

Хотів би почути думку Боббі щодо багів, бо я не знаю...
Могутня є сила Чуттів, але Розум над нею, над Розумом вічна Душа, а Господь над Душею!
Аватар користувача
Andriy
Експерт
Експерт
 
Повідомлення: 396
З нами з: Пон 24.11.03 12:18
Звідки: Тернопіль
Ім'я: Андрій
Прізвище: Купина
Пластовий ступінь: ст. пл.

UNREAD_POST Bobby від П'ят 20.05.05 07:53

Якщо в тебе підтримується ACPI можеш ставити, до нових багів це не призведе навіть може бути якись плюс як у andriy (хоча я б через це систему не перевстановлював). Якщо не підтримується то це просто не має сенсу :)
Гей-гу!!!
Аватар користувача
Bobby
Користувач
Користувач
 
Повідомлення: 172
З нами з: П'ят 17.10.03 11:55
Звідки: Львів
Ім'я: Тарас
Прізвище: Баб'як
Курінь: Лісові Чорти

UNREAD_POST Lolik від П'ят 20.05.05 09:40

Bobby написав:Якщо в тебе підтримується ACPI можеш ставити, до нових багів це не призведе навіть може бути якись плюс як у andriy (хоча я б через це систему не перевстановлював). Якщо не підтримується то це просто не має сенсу :)

а як дізнатись, що ACPI підтримуються? :lol:
Аватар користувача
Lolik
Експерт
Експерт
 
Повідомлення: 2071
З нами з: П'ят 15.08.03 12:50
Звідки: Львів, Україна
Ім'я: Богдан
Прізвище: Рак
Курінь: самітник
Пластовий ступінь: ст. пл. гетьм. скоб

UNREAD_POST Ximik від Суб 21.05.05 05:52

Ось Богдане!
Почитай, там ніби про таке написано....(про ACPI)
http://www.ixbt.com/mainboard/acpi-win2000-pract.html
http://www.hardlink.ru/technology/acpi.htm
ПЛАСТ не робить людину ідеальною! Він робить її кращою ніж вона була до того!!!

Мій Блоґ
Аватар користувача
Ximik
Експерт
Експерт
 
Повідомлення: 373
З нами з: Чет 04.12.03 16:48
Звідки: Станиця Луцьк.Україна
Ім'я: Рома
Прізвище: Коваль
Пластовий ступінь: ст.пл.скоб

UNREAD_POST Lolik від Пон 23.05.05 14:38

Недолік: в кого АТХ-овий корпус - то вкл/викл комп прийдеться вручну (як в АТ-ному корпусі), але це виправляється настройками в ВІОS і у вінді, щодо живлення...

а от у мене лаптоп... було би смішно, якби він не хотів виключатись :)

включення/виключення гарантовано глючить?
Аватар користувача
Lolik
Експерт
Експерт
 
Повідомлення: 2071
З нами з: П'ят 15.08.03 12:50
Звідки: Львів, Україна
Ім'я: Богдан
Прізвище: Рак
Курінь: самітник
Пластовий ступінь: ст. пл. гетьм. скоб

UNREAD_POST YarkO від Пон 23.05.05 23:33

ой смішно буде!
я прийду посміюся :D
Аватар користувача
YarkO
Адміністратор
Адміністратор
 
Повідомлення: 2001
З нами з: Пон 20.10.03 21:42
Звідки: Львів
Ім'я: Ярема
Прізвище: Дух
Курінь: Лісові Чорти
Пластовий ступінь: старший пластун скоб

по темі

UNREAD_POST Andriy від Вів 24.05.05 08:02

з вкл/викл компа точно глючить, але там "ефект" полягає в тому, що АТХ-корпус стає як АТ, тобто кнопка, зазвичай в АТХ-корпусі лише комп вкл, то при цьому приколі при її натисканні комп можна і викл...
Тобто при вкл компі якщо натиснути кнопку Power, то комп зразу вимикається, так, ніби ви витягнули кабель живлення :-) (при "нормальній" вінді - комп може перейти у сплячий режим, може вимкнутися, але нормально, тобто не аварійно... загалом, як собі налаштуєте - так і буде)...

А за лаптоп я не знаю... можеш спробувати, якщо зразу не подіє - перестав наново, але вже без цієї фішки... Кращого поки порадити не можу.
Могутня є сила Чуттів, але Розум над нею, над Розумом вічна Душа, а Господь над Душею!
Аватар користувача
Andriy
Експерт
Експерт
 
Повідомлення: 396
З нами з: Пон 24.11.03 12:18
Звідки: Тернопіль
Ім'я: Андрій
Прізвище: Купина
Пластовий ступінь: ст. пл.

UNREAD_POST yavas_dm від Чет 02.06.05 12:05

Взагалі про оптимізацію Windows XP є дуже-дуже багато статтів в неті, хто хоче тим занятись можу закинути інформацію для роздумів, а щодо штучного тормозіння кампа Windowsом то існує версія що воно існує, принаймі один чувак що працював в Microsoftі написав цілу статтю про цей прикол, як аргумент він наводить що Linux, маючи бюджет набагато менший ніж Microsoft може зробити операційну систему, що не тормозить.А що Microsoft не може???????
Купчинці - the best!
Аватар користувача
yavas_dm
Новачок
Новачок
 
Повідомлення: 9
З нами з: Чет 21.04.05 15:37
Звідки: Україна, Львів
Ім'я: Дмитро
Прізвище: Новицький
Курінь: к.ч.5 ім.Р.Г.Купчинського
Пластовий ступінь: розвідувач

по темі

UNREAD_POST Andriy від Чет 02.06.05 12:23

а для чого ця тема на форумі висить?

є інфа - кидай сюди!!!

поділись з ближнім :-)
Могутня є сила Чуттів, але Розум над нею, над Розумом вічна Душа, а Господь над Душею!
Аватар користувача
Andriy
Експерт
Експерт
 
Повідомлення: 396
З нами з: Пон 24.11.03 12:18
Звідки: Тернопіль
Ім'я: Андрій
Прізвище: Купина
Пластовий ступінь: ст. пл.

UNREAD_POST yavas_dm від П'ят 03.06.05 14:27

Напиши своє мило, я тобі відішлю :D
Купчинці - the best!
Аватар користувача
yavas_dm
Новачок
Новачок
 
Повідомлення: 9
З нами з: Чет 21.04.05 15:37
Звідки: Україна, Львів
Ім'я: Дмитро
Прізвище: Новицький
Курінь: к.ч.5 ім.Р.Г.Купчинського
Пластовий ступінь: розвідувач

по темі

UNREAD_POST Andriy від П'ят 03.06.05 17:00

а навіщо лише мені, чи ти скромний?

кидай інфу зразу сюди

лінки, тексти, якщо багато перекладати - то лінк, якщо коротко - то кинь в тему...

не соромся, цю тему я якраз для цього і підняв, щоб на неї люди дописували, а не в приват повідомленнями обмінювалися...
Могутня є сила Чуттів, але Розум над нею, над Розумом вічна Душа, а Господь над Душею!
Аватар користувача
Andriy
Експерт
Експерт
 
Повідомлення: 396
З нами з: Пон 24.11.03 12:18
Звідки: Тернопіль
Ім'я: Андрій
Прізвище: Купина
Пластовий ступінь: ст. пл.

UNREAD_POST yavas_dm від Суб 04.06.05 10:02

Ну як хочеш. Правда такого роду інформація, як правило, подається російською мовою, тому вибачай але, майже, завжди буде *****.ru .
http://www.softodrom.ru/articles/xp3.shtml
тут багато можна почитати
http://www.overclockers.ru
тут більше про розгон та новини
http://www.modding.ru
http://www.modlabs.net
якщо хтось цікавиться модінгом
Купчинці - the best!
Аватар користувача
yavas_dm
Новачок
Новачок
 
Повідомлення: 9
З нами з: Чет 21.04.05 15:37
Звідки: Україна, Львів
Ім'я: Дмитро
Прізвище: Новицький
Курінь: к.ч.5 ім.Р.Г.Купчинського
Пластовий ступінь: розвідувач

UNREAD_POST Skageny Pes від Суб 04.06.05 10:07

Давай кидай я думаю то всім тре і цікаво
тому, що гладіолус
Аватар користувача
Skageny Pes
Експерт
Експерт
 
Повідомлення: 310
З нами з: Пон 11.04.05 10:20
Звідки: Тернопіль
Ім'я: Володимир
Прізвище: Ковальчук
Курінь: ПМ

UNREAD_POST yavas_dm від Суб 04.06.05 12:57

Як вам мої лінки :?:
Купчинці - the best!
Аватар користувача
yavas_dm
Новачок
Новачок
 
Повідомлення: 9
З нами з: Чет 21.04.05 15:37
Звідки: Україна, Львів
Ім'я: Дмитро
Прізвище: Новицький
Курінь: к.ч.5 ім.Р.Г.Купчинського
Пластовий ступінь: розвідувач

по темі

UNREAD_POST Andriy від Пон 06.06.05 09:21

До yavas_dm:

Дякую! Нормально...

До всіх:

Якщо щось знайдете нове - пишіть...
Могутня є сила Чуттів, але Розум над нею, над Розумом вічна Душа, а Господь над Душею!
Аватар користувача
Andriy
Експерт
Експерт
 
Повідомлення: 396
З нами з: Пон 24.11.03 12:18
Звідки: Тернопіль
Ім'я: Андрій
Прізвище: Купина
Пластовий ступінь: ст. пл.

UNREAD_POST Tokach від Сер 08.06.05 19:30

А є ще хтось хто попробував у себе цирк з Віндовс?
Аватар користувача
Tokach
Експерт
Експерт
 
Повідомлення: 879
З нами з: Пон 21.03.05 19:52
Звідки: Ужгород
Ім'я: Володимир
Прізвище: Токач
Курінь: Целібат Мурлики
Пластовий ступінь: ст. пл.

UNREAD_POST mudry від Чет 09.06.05 09:57

От в мене таке питання:
Як зробити так, щоб листочок в Ворді на котрому я набираю відображався не як білий, а як приміром зеленкуватий, а видруковувався і сприймався ясна річ як білий?
Дбаєш про свою мову? Продемонструй на форумі:
- пиши грамотно
- пиши зрозуміло
- не переборщи із смайликами
- не пиши аби написати
Аватар користувача
mudry
Експерт
Експерт
 
Повідомлення: 2210
З нами з: Вів 21.10.03 14:00
Звідки: Львівська округа
Ім'я: Мудрий
Прізвище: Андрій
Пластовий ступінь: ст. пл. скоб

UNREAD_POST Tokach від Суб 18.06.05 16:42


Ти спробуй поритися в Сервісі, там десь точно має бути така галочка... напевно
Аватар користувача
Tokach
Експерт
Експерт
 
Повідомлення: 879
З нами з: Пон 21.03.05 19:52
Звідки: Ужгород
Ім'я: Володимир
Прізвище: Токач
Курінь: Целібат Мурлики
Пластовий ступінь: ст. пл.

Далі

Повернутись в Практичне пластування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість

cron