11-12 березня пластуни відзначили «Шевченківські дні» в Черкасах - Пласт
EN

З нагоди вшанування пам’яті видатного сина українського народу Тараса Григоровича Шевченка 11-12 березня Черкаським осередком національної скаутської організації України «Пласт» було організовано дводенний захід «Шевченківські дні».

Перший день, 11 березня, складався з пізнавальних екскурсій у Канівському «Шевченківському національному заповіднику», в Національному заповіднику «Батьківщина Тараса Шевченка» у селі Моринці, де народився письменник, та селі Шевченкове. Вечір першого дня завершився ватрою у місті Черкаси.

Наступний день «Шевченківських днів» почався літургією в Свято–Анатоліївській церкві, а далі продовжився у Черкаському міському парку «Сосновий Бір», де відбувся квест між учасниками заходу. Протягом двох годин учасники бігали парком у пошуках потрібних їм місць та виконували різноманітні завдання – це були як логічні загадки та ребуси, так і вміння орієнтуватися на місцевості та швидкість прийняття рішення.

По завершенні заходу відбулося нагородження учасників та закриття офіційної частини заходу.

У заході брали участь члени «Пласту» з Черкас, Полтави, Харкова, Києва, Львова, Дрогобича, Тернополя, Кропивницького та Вінниці. Також до заходу долучилися члени Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Національний Альянс». Загальна кількість учасників склала 85 осіб.

Висловлюємо подяку Бондаренку Анатолію Васильовичу та Маліщук Лілії Миколаївні, співробітникам Канівського «Шевченківського національного заповідника» і Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка».

  • Комендант – ст. пл. прих. Олександр Вовченко
  • Бунчужний – пл. розв. Микола Моргуненко
  • Писар – пл. уч. Мартіна Момот

Поділитися

Схожi новини