В Новояворівську відбулось окружне відкриття пластового року 2017 - Пласт
EN

Духовий оркестр, червона стрічка і жмут надувних кульок в небі, яскраве жовтневе сонце і радість у серцях… Це маленькі маркери великого свята, яке зібрало пластунів Львівської округи у неділю, 1 жовтня 2017 року Божого.

На Окружне Відкриття Пластового Року 2017, цього року до Новояворівська прибуло понад три сотні пластунів практично з усієї області. Гасло, яким можна охарактеризувати захід: «Новояворівськ, тепер ми тебе знаємо!». І це неспроста, адже особливістю ОВПР-2017 стало те, що крім майстерок, де розмальовували традиційну для цього регіону «яворівську іграшку», в’язали коників з лляних мотузок і опановувати техніку малювання на склі; де споглядали дива наукового світу під час «наукового шоу» і частувались солодощами та смачнючим гарбузовим соком на ярмарку, організатори підготували захопливу теренову гру, точки якої були розташовані у різних частинах міста. Після теренівки пластуни Львівської округи вже знають, де знаходиться новояворівська школа біатлону (єдина в регіоні), бо там вони вправлялися у стрільбі. Знають, де пожежна, оскільки мусили опанувати невгамовний брандспойт. Довідалися, де мешкали відомі усій Україні Кузьма Скрябін та Дзідзьо. Побавились у лазертаг біля місцевого озера, та багато іншого… Одним словом, приїхавши до Новояворівська наступного разу, вони точно у ньому не заблукають.

А ще, був бокс! Саме імпровізований ринг збирав найбільше глядачів і учасників та викликав найбурхливіші емоції – приміряти боксерські рукавиці цікаво було навіть дівчатам.

Менші учасники свята змагалися у «Веселих стартах» та вчилися тримати рівновагу на канатній лазанці.

Та ОВПР-2017 – це не тільки забави й зустріч з новими друзями, яких цього літа юнацтво набуло на таборах. Відкриття нового етапу пластування для Округи, це теж відкриття нових сторінок у житті окремих людей: хтось приїхав на свято прихильником, а поїхав з нього учасником, хтось розвідувачем, хтось з новою відзначкою за зразкову поведінку, а хтось з довгоочікуваною пластовою хустиною.

Свято було чудовим і це – завдяки тим, хто його спланував і втілив, завдяки тим, хто підтримав (як міська, так і районна та обласна влада), завдяки тим, хто взяв у ньому участь! Спасибі велике і До наступного Відкриття Пластового Року!

пл. сен. прих. Ліда Мідик

Фото: Юрій Гладкий

Поділитися

Схожi новини