Відбувся Крайовий мандрівний морський табір 2018 - Пласт
EN

Майже 200 кілометрів «Другої стихії»… Днями над Дністерським каньйоном поблизу м. Заліщики завершився Крайовий мандрівний морський табір.

Мандрівка розпочалась в Галичі. Це неймовірно атмосферне місто, із славною історією та гарним берегом для перших гутірок, знаймоств із плавзасобами та звісно – один з одним. Харчі спаковані, основи техніки гребка опановані, прогулянка до Галицького замку, зливи та вітри позаду, і ось 30 учасників відправляються у свою першу категорійну мандрівку. Попереду 189 кілометрів однією з найбільших річок України.

Кожен мандрівний день табір долав відстань у 20-30 кілометрів. Ця відстань дріб’язкова, адже навколо чарівна природа, водоспади, руїни древніх фортець… і головне – друзі, що стали найближчими вже з перший гребків веслом 😉

Екватор традиційно відбувся на історичних берегах, де зароджувалося Морське пластування – у селі Монастирок, Івано-Франківської області. Цікаво, чи міг собі уявити Роман Шухевич, який таборував тут ще у 20-тих роках минулого сторіччя, що пластуни щороку співатимуть біля ватри, пришвартувавши свої човни зовсім зовсім поруч. Наш капітан Христина Перзак у цей вечір була русалкою, тож залоги організували веселе свято екватора із усіма традиційними елементами.

Також під час днівки у Монастирку юнаки опорядкували місце навколо пам’ятного знаку на честь першого Морського табору.

На Дністрі безліч цікавих місцин, деякі з них вдалося відвідати. Особливо гарно було у Раковецькій фортеці, на водоспаді Дівочі сльози та найвищому в Україні штучному водоспаді Джура поблизу с. Червоногород.

До Заліщик всі догребли щасливі та втомлені. Остання таборова ватра була найатмосфернішою. Ватра, капітанський торт, розмови про все пройдене разом… Ніщо так не здружує, як спільна мандрівка із труднощами та перемогами.

І ось нарешті закриття, про нього мріяв кожен, щоб зробити ЦЕ! Мокнути Капітана хотіли всі. Тож після видачі посвідок, відзначок і подарунків розпочалася традиційна забава, що ставить жирну крапку у кожному Морському таборі… а може кому?! Сподіваємося знайомство з Морським пластуванням на Дністрі для багатьом буде початком великої пригоди.

Як би там не було, сухим не залишився ніхто 😉 А ще усім учасникам зараховано І учнівську категорію водного мандрівництва державного зразка! Ну хіба ж не круто!?

Доброго вітру!

Поділитися

Схожi новини