Пластуни передали Вифлеємський вогонь миру новообраному ​предстоятелю Православної церкви України митрополиту Епіфанію. - Пласт
EN

16 грудня у Михайлівському Золотоверхому соборі відбулася церемонія передачі Вифлеємського вогню миру громаді Києва й новообраному митрополиту Епіфанію.

Уже 22 рік поспіль члени Пласту привозять Вифлеємський вогонь миру в Україну та поширюють його у всі куточки країни, зокрема українським військовим на Сході. «Ми хочемо відновити нашу територіальну цілісність, ми хочемо повернути Крим і ми віримо в це», — наголосив глава Православної церкви України митрополит Київський і Всієї України Епіфаній. «І сьогодні ця блага вістка про принесення вогню миру надихає нас і далі наполегливо трудитись, вірити в перемогу. Бо з нами Бог. А там, де Бог, там завжди перемога».

«Дякую вам за те, що ви робите таку добру справу: вже протягом 20 років привозите Вифлеємський Вогонь Миру до України напередодні Різдва Христового», — подякував пластунам митрополит Епіфаній. «Ми віримо, що це світло, яке лине з тієї печери, де народився наш Господь, принесе в Україну мир. Бо зараз Україна по-особливому потребує цього справедливого миру».

Вифлеємський вогонь миру – міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового, котра полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа.

Передачу Вифлеємського вогню миру започаткувала у 1986 році австрійська телерадіокомпанія ORF з міста Лінц. Із самого початку акція планувалася з метою підтримки неповносправних дітей та усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. І одразу ж цю благородну справу взяли в свої руки скаути.

Щороку представники ORF та австрійські скаути беруть Вогонь на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі, а далі транспортують його літаком до Австрії і звідти естафета передається до сусідніх країн. Саме із рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський Вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, миру, злагоди і сподівання, яке мандрує із заходу на схід, долаючи кордони і єднаючи християн у переддень Різдва Христового. По Україні Вогонь передають пластуни.  Світло є символом тепла, миру та злагоди, а також душевного спокою, любові до людей і до світу.

Цього року Вогонь передаватимуть у лікарні, сиротинці, громадам, українським військовим на Донбасі, а також президенту України, парламенту та уряду.

Поділитися

Схожi новини