Ми курінь число 26 і нам 26: про святкування та становлення куреня - Пласт
EN

Витоки діяльності куреня сформувалися від мрії та бажання трьох пластунок-вірлиць, які виходили з юнацтва, будучи ще в курені ім. Марусі Чурай. На той час Пласт тільки розвивався у Львові та в Україні загалом.

“Ми зрозуміли, що хочемо набирати свої гуртки і робити свій курінь. Такий курінь, який би був дуже прогресивним, енергійним — одним словом, щоб був такий “крутий і жужащий”. І тому ми зібрали 3 гурточки: “Першоцвіти” — виховниця ст.пл.вірл. Надійка Цюра, Гр, “Лебідки” — ст.пл.вірл. Іванка Нагірна, “Вишеньки” — ст.пл.вірл. Мілена Кравс. Нашою патронесою обрали Олену Пчілку”.

“Як я бачу за декілька років – так і є. Багато членкинь нашого куреня є хорошими мамами,  активними у суспільстві,  прогресивними і мають багато здобутків у ньому. Я думаю, що основну місію, яку ми хотіли побачити в курені – ми виконуємо!” — каже наша перша зв’язкова ст.пл.вірл. Надійка Цюра, Гр

Ми відібрали “Топ-26” фотографій – вони розповідають про емоції, атмосферу і досягнення куреня за кожен із 26-ти років діяльності.

“На зустрічі в неділю було дуже мило і тепло від спілкування з юначками та теперішньою кадрою виховниць. Приємно, що дівчата йшли на контакт та хотіли познайомитись з «колишніми» пчілками, хоча власне, колишніх не буває. Я юнакувала в трьох куренях: в Ярославни прийшла в 11 років до Пласту, далі Пчілки, а гурток набирала у курені Лесі Українки. Попри те, що причина виходу з Пчілок була не така приємна, далі дуже з трепетом ставлюсь до куреня і з радістю була би залучена в діяльність спільноти. Так гарно, що ви підготували дискусію, ключові події життя куреня та відео, які зняли та змонтували самі. Особливо вразило, що юначки самі підготували мандрівку і виховників попросили лише переглянути, чи все ок. Є довіра! І бажання розвиватись, не притиснене згори! І це дуже важливо!”

Марта Пастух,

членкиня спільноти куреня

“Нові обличчя, молодечий запал, гарно продумана та якісно організована акція і направду дуже тепла і дружня атмосфера. Та сама атмосфера, яка дала мені відчуття, що я вдома, в рідній пчолячій сім’ї”.

Ірина Фостяк,

зв’язкова 2000

“Мені дуже приємно що курінь вийшов на тиху стабільність. Так виглядає, що різкі перепади членства і успішності куреня вже позаду. Дуже приємно що ви переймаєте досвід усіх попередніх проводів і базуючись на ньому йдете вперед. Дуже приємно що пчілки справді стали брендом і головне, що дух куреня передається від покоління до поколінь”.

пл.сен. Іра Гірна, Гр,

зв’язкова куреня 2000-2006

Кожна Пчілка відчуває за собою відповідальність передати свій найкращий досвід далі, щоб він ширився не лише найближчим колом, але щоб приносив разом з тим і більшу користь суспільству. Ми віримо в те, що добрі справи поширювати легко: так, як 🐝запилюють 🌷 🌼

“У неділю відбулася дуже атмосферна і ностальгійна подія – 26 років 26 куреню ім.Олени Пчілки. Сотні фотографій, цікаві відео, спогади і найкраще це зустріч з тими, хто разом ліз болото, з ким разом натирали ноги до “стікання кров’ю”🙂,  хто відривався на тоді найкращих концертах на різних акціях, з ким творили разом команду, яка готова була перевернути гори. Будучи юначкою ніколи не могла подумати, що Пчілки будуть на ціле життя, а тепер не можу уявити як бути без них. За 26 років існування куреня сотні дівчат були його членкинями, десятки членами КВ і саме завдяки такій фантастичній підтримці одна одної курінь з кожним роком розвивається і розростається. Дякую Пчілкам за таку гарну організації! Натхнення на наступні  26 років!”

ст.пл. Дзвінка Васишак, КВ

крайова булавна уладу Пташат

“Святкування 26-ліття Пчілок – зустріч, якої ніколи не було за мою історію пластування, ніколи до того я не відчувала таких емоцій та тепла всередині. Надзвичайно було познайомитись і побачити усі покоління Пчілок від першої зв’язкової до гуртка який тільки перейшов з новацтва у курінь. Усі Пчілки, які були на святкуванні підтвердили, що “Народжені бджоліти вічно, ніколи не складають крил”. Те що було і є всередині після цієї зустрічі неможливо передати словами. Святкування було мега круте і я неодноразово переконуюсь, що Пчілки – курінь, який пройшов багато перешкод, перемог, набрався багато досвіду і довів усім, що Пчілки – крутий курінь та я можу гордо сказати усім, що я Пчілка, а 26 – не просто число. Я пишаюсь, що змогла і далі продовжую бути маленькою частинкою 26-літньої  історії к.ч. 26 ім.Олени Пчілки”.

пл.уч. Оксанка Сташків,

курінна суддя

“Святкування в такому великому колі ще не було. Щоб оживити історію куреня, ми зробили так званий “альбом спогадів – топ 26”. Від самого року зародження до даного моменту. За час сортування фото, я ніби познайомилась з  кожною. Тих юних, амбітних засновниць-дівчат на старих фото було так круто побачити вживу. Відчуття дружби і єдності, спокою і радості. Всі їх слова і вчинки, які це доводили, здавались знайомими. А це тому, що кожна з них вклала частинку себе в наш курінь, передавала досвід, виростила тих пластунок, які стали виховницями, вчать мене, і все юнацтво, зокрема.  Історії від зв’язкових мене вражали. Бо одне – це вчити теорію з листків, а інше – мати живе джерело натхнення і на власні очі бачити людей, які становили курінь і розвинули його так, як є на даний момент. Заслужена репутація склалася не за один рік. Тому, ми маємо тільки підвищувати планку і не забувати, хто ми є, бо ми – Пчілки!”

пл.уч. Надійка Гаврилишин,

курінна писарка

“Наше свято відбулось у кращих традиціях смугастих. Таке справжнє родинне тепло і затишок на душі. Багато дитячого сміху, щирі усміхненні очі усіх хто пластує зараз і хто колись мав нагоду пластувати у нашому курені. Я в цей день зрозуміла, що мені неймовірно повезло бути частиною великої історії, бути однією з сот нашого вулика, бути в місці де я люблю кожну пчілку і відчувати що ця любов взаємна. Ловила себе на думці, що історія нашого куреня тягне на якийсь бестселлер, але найкраще ще тільки попереду!”

ст.пл.вірл. Наталя Пивоварчук,

зв’язкова куреня 2012-2016

“Наш курінь став спільнотою пластунок, які плекають тяглість традицій і мають багато спільних цінностей. Ми стали прикладом як дружньої команди, яка досягає поставлених цілей, так і яскравих особистостей, які своєю працею та вчинками примножують успіх Пласту та українського суспільства”.

ст.пл.вірл. Анастасія Слюсаренко,

зв’язкова куреня

Один із стратегічних напрямків новоприйнятої стратегії Пласту, звучить: “В Пласті існують сильні горизонтальні зв’язки між теперішніми пластунами і вихованцями Пласту, та з їх допомогою реалізовують стратегічну місію Пласту (спроможна країна). Зокрема: створено діючі спільноти скобів/вірлиць, випускників юнацьких куренів, членів старшопластунських та сеньйорських куренів, станиць/округ. Спільноти мають від- повідні активні бази даних, налагоджену комунікацію, план заходів, вироблену мо- тивацію, перелік можливостей для юнацтва тощо”.

Ми щиро тішимось, що тяглість традицій, передача досвіду між поколіннями, яка формує спільноту нашого куреня і об‘єднує вихованок, виховниць і членів куреня – виконує Стратегію 2030 у жовто-чорних барвах!💛

#спільнота26 #історія26про26 #PCHLK #pchilky

Поділитися

Схожi новини