"Листопадовий зрив - 2019" провели в Тернопільській окрузі - Пласт
EN

«Хочеш змінити історію? Прийди і зміни!» – саме під таким гаслом в ніч з 2 на 3 листопада завершився 13 пластовий захід у містечку Підволочиськ. Ця акція приурочений 101-ої річниці Листопадового чину – проголошення Української або ж Галицької держави у Львові в ніч на 1 листопада 1918 року.

Завдяки Тернопільський обласний пластовий вишкільний центр  ПЛАСТ. Станиця Підволочиськ та Тернопільській окрузі Пласту НСОУ пластуни Тернопільщини та сусідніх областей і всі бажаючі мали змогу поринути у ніч 1918 та спробувати відтворити історичну епоху.

Захід розпочався із молебеня, після якого відбулося урочисте відкриття на головній площі міста. Також пластуни прослухати цікаві гутірки, які провели місцеві історики Юрій Мокрій та Наталія Довгань, поспівали пісень за ватрою та весело провели час в колі однолітків. Найважливішим елементом заходу була нічна теренова гра, під час якої учасники мали змогу попрацювати в командах та відчути силу товариства. Саме протягом гри пластуни змінювали історію, захоплюючи певні території у містечку.

Кожен пластун повинен дотримуватися трьох обов’язків: Бути вірним Богові та Україні, слухатися Пластового проводу та допомагати іншим. «Листопадовий зрив 2019» допоміг кожному учаснику перевірити себе на міцність, зрозуміти і надихнутися відвагою наших предків, усвідомити, що історію творить кожен, а не поодинокі люди!

Дякуємо Контінентал Фармерз Груп за допомогу в проведенні заходу та подарунки учасникам заходу.

Поділитися

Схожi новини