В Тернопільській окрузі відбувся Кваліфікаційний вишкіл дійсного членства - Пласт
EN

19-20 жовтня в місті Збараж, що на Тернопільщині, відбувся семінар для дорослих волонтерів, які бажають стати пластунами – КВДЧ №157. У вишколі взяло участь 26 учасників з Тернополя, Кременця, Вишнівця, Чорткова, Підволочиська, Збаража, Хоросткова, Зарваниці, Старокостянтинова, Львова, Рівненщини.

Протягом двох днів учасники дізналися про мету та завдання Пласту, його структуру. З великим зацікавленням слухали про історію Пласту, яка подавалося на тлі загальної історії. Не менше зацікавлення виявляли учасники і до теми членства, функції та ролі дорослої особи, відзначення та пересторог, куренів тощо. Незабутньою була пластова ватра, яка подарувала всім багато позитивних емоції. Учасники відвідали Святу Літургію в місцевому храмі. Поспілкувалися про важливість духовного виховання в Пласті на гутірці із пл.сен. о. Андрієм Говерою, ОХ. Отець поділився свої багаторічним досвідом капеланства в Пласті.

Особливістю програми було те, що організатори не просто хотіли передати знання про Пласт, а найперше заохотити учасників вишколу до подальшого активного пластування як виховників, адміністраторів чи інструкторів. Для цього були проведені практичні заняття:

  • інструктаж із основ піонірки та вивчення пластових вузлів;
  • пластові рухливі ігри;
  • практичне завдання: підготовка і реалізація проекту по гуртках. Кожен гурток по своєму показав соціальну роботу Пласту для жителів м. Збаража.

Сподіваємося, що отримані знання допоможуть учасникам зреалізувати свої задуми та зорганізувати навколо себе однодумців для створення нових осередків. Що цікаво, більшість учасників націлені на активну виховну працю, багато з них мають різний досвід роботи з дітьми та юнацтвом, частина прийшла в Пласт як батьки пластунів, яких привели діти.

КВДЧ проведено КУТОР «Тернопільський обласний пластовий вишкільний центр» у співпраці з Тернопільською округою МО «Пласт – НСОУ». Дякуємо всім членам проводу, інструкторам,  директору Збаразької санаторної загальноосвітньої школи-інтернат I-III ступенів Тернопільської обласної ради Саламанюк Наталії Володимирівній та педагогічному колективу закладу, Агрохолдингу «Контінентал Фармерз груп» за організацію та допомогу у проведенні вишколу.

Поділитися

Схожi новини