"Я щомісяця роблю благодійну пожертву на Пласт" — історія одного благодійника - Пласт
EN

Завдяки вашим внескам на організаційний розвиток Пласту, ми потроху збираємо омріяну суму, щоб зробити Пласт доступним для кожної дитини. Ближчими до досягнення мети зможуть зробити ваші щомісячні внески. Сьогодні розповімо історію чому один з наших постійних благодійників Мирослав Білоус щомісячно перераховує кошти на Пласт. 

Мирославе, що тебе пов’язує з Пластом?

Хоч і постійно кажуть, що колишніх пластунів не буває, та я не вважаю себе зараз пластуном, хоч у дитинстві й належав до організації.

Сам я з Луганська, де, на жаль, осередку Пласту не було. Однак, 14 років тому моїй сім’ї пощастило познайомитися з пластунами, бо відпочивали ми біля їхнього табору. Так моїх батьків захопили активності пластунів, те, що діти самостійно можуть організуватися й проводити свій відпочинок з користю, що наступного літа вже я і мої два брати були учасниками на таборі. Належав до київського куреня імені Андрія Первозванного. Хоча й не було можливості мати гурток і виховника, відбувати повністю пластову програму, я їздив на табори й Свято Весни міні-табір для пластунів навесні, здавав вимоги на здобуття ступеня й склав Пластову Присягу. 

До початку Революції Гідності я жив у Луганську, але після ночі розгону студентів на Майдані, де був мій брат, я приїхав до Києва, де й залишився дотепер. Почав тут жити й працювати програмістом. 

Чому ти вирішив вносити щомісячні пожертви на підтримку Пласту? 

Пласт це важлива організація для виховання дітей і молоді. Свого часу пластове середовище, табори, цікаві люди й спілкування з ними стали для мене ковтком свіжого повітря. Пласт навчає тому, що, на мою думку, мають вміти й знати всі. Жаль, що в Луганську не було можливості долучитися до цієї організації. Зараз хочеться, аби діти і на заході, а особливо на сході України змогли відчути те, чого свого бракувало мені. 

Як ти вважаєш, чому варто підтримувати Пласт? 

Пласт виховує суспільство. Вкладаючи ресурси у виховання дітей, ми дбаємо про наше майбутнє. Якщо ми хочемо, щоб в Україні відбувалися позитивні зміни, то, звісно, варто починати з себе, але й пам’ятати й вкладатися у наступне покоління. Вони будуть “тією іскрою, як ми мріємо бачити багаття”.

Пласт зараз проводить масштабну фандрейзингову кампанію зі збору 10,5 мільйонів гривень на огранізаційний розвиток, а саме:

  • залучення та навчання виховників, що працюють з дітьми;
  • створення нових осередків та забезпечення їхнього функціонування;
  • забезпечення організаційного функціонування Пласту;
  • організація та проведення 25 таборів.

Кожна пожертва на розвиток Пласту є для нас важливою. Створіть можливість для молодих українців долучилися до Пласту й отримати знання та вміння, що дозволять їм надихати та об’єднувати однодумців в єдину хвилю змін для сталого розвитку України.

Зробити пожертву

Поділитися

Схожi новини