Звернення Пласту у зв’язку з поширенням вірусу COVID-19 - Пласт
EN

У зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19 та виходячи з рішення Уряду України Крайовий Провід Пласту звертається до всіх пластунів з настановами щодо подальшої діяльності. 

Пласт чітко дотримується всіх вказівок Уряду України та місцевих органів влади. Враховуючи ухвалені Кабінетом Міністрів рішення, ми рекомендуємо:

  • перенести усі заходи чисельністю від 50 осіб до завершення дії карантину (до 3 квітня 2020 року). 
  • не допускати до занять та заходів осіб, у яких є наявні симптоми вірусної інфекції: нежить, кашель, підвищена температура (враховуючи, що COVID-19 може мати слабовиражену симптоматику в молодих осіб).

Усім організаторам заходів та керівникам осередків Пласту ми надсилатимемо інформацію щодо подальшого планування діяльності організації.

Також звертаємось до всіх виховників, які проводять пластові сходини в гуртках та куренях:

  1. Дотримуйтеся рекомендацій МОЗ: 

  • Ретельно мийте руки водою та з милом щонайменше 20-30 секунд.
  • Коли мила з водою немає поруч — користуйтеся антисептиком для рук. У розчині має бути 60-80% спирту або 2% хлоргексидину. Антисептик має покривати всю поверхню шкіри рук. Обробляйте руки щонайменше 30 секунд.
  • Не торкайтеся брудними руками очей, носа і рота, уникайте тісного контакту з хворими людьми.
  • Провітрюйте та зволожуйте приміщення, дезінфікуйте поверхні.
  • Для того, щоб допомогти своєму організму дати відсіч будь-яким хворобам, завжди збалансовано харчуйтеся, пийте багато води, займайтеся спортом та спіть вдосталь.
  1. Сходини рекомендуємо проводити на свіжому повітрі, де немає скупчення людей. Дотримуйтеся належної гігієни.
  2. Закликаємо керівників місцевих осередків слідкувати за ситуацією та за потреби скасувати проведення усіх пластових сходин на період карантину.
  3. Якщо хтось з пластунів відчуває ознаки хвороби, закликаємо залишитися вдома до повного одужання та обмежити контакти з іншими людьми. Вчасно звертайтеся до лікарів по допомогу.
  4. Звертаємось до станичних з проханням донести дане звернення до всіх членів осередків, виховників, батьків.

Дано: 11 березня 2020 року

Крайовий Провід Пласту

Поділитися

Схожi новини