Як проходить пластування онлайн: перші підсумки - Пласт
EN

З початком карантину, Пласт припинив проводити живі зустрічі, вишколи та інші заняття для молоді. Та це не завадило й надалі найбільшій молодіжній організації України займатися вихованням і самовихованням молоді.

Пластуни проводять лекції, майстер-класи, ігри в прямому ефірі, як для дітей від 2-ох років, так і для своїх друзів-волонтерів. За два тижні діяльності онлайн пластування вже встигло вийти понад 30 відео. Всі заняття можна подивитися у групі в Facebook, або на YouTube-каналі

Досвідчені пластуни-психотерапевти провели ряд зустрічей на тему психологічного здоров’я в умовах кризи, про життєву стійкість та як впоратися з тривогою. Окрім донесення інформації про карантин, пластуни все ж намагаються наблизити один одного до звичайного життя, навіть в онлайн-режимі. Тож, теми занять зазвичай пов’язані з навичками, що здобувають діти на звичайних пластових сходинах (щотижневих заняттях). Наприклад, вмілості з практичного пластування: як орієнтуватися на місцевості, складати наплічник чи в’язати вузли, патріотичне виховання, основи менеджменту чи економіки, екологічне виховання та багато активностей, до яких залучаються самі діти. Наприклад, для найменших пташат (діти віком 2-6 років) проводять онлайн-театр, а для новаків (6-11 років) майстер-класи з виготовлення іграшок.

На цьому діяльність пластунів не закінчується. Щотижня виховники, тобто наставники, проводять заняття для своїх гуртків групи дітей. Використовуючи платформу Zoom, Hangouts чи Facebook, вони максимально наближаються до формату своїх звичних щотижневих зустрічей. 

Виховання і самовиховання молоді це процеси, які не можна зупиняти у такий непростий час. Пласт продовжує це робити, як і раніше за більше сторічну історію. Кожного року пластуни-волонтери вкладають більше 668 000 годин у виховання дітей і щорічно проводять більше двох сотень пластових таборів по всій Україні.

Підтримати Пласт

Поділитися

Схожi новини