Квартальний звіт (I, 2020) - Пласт
EN

Пласт працює для того, щоб кожна дитина мала успішне майбутнє у своїй країні. Разом ми формуємо середовище, у якому дитина вчиться лідерству, відповідальності та роботі в команді. Це допоможе їй зростати. Пластуни роблять все від нас залежне, аби з ними зростала і Україна.

Завдяки вам у 2020 році Пласт стане доступним для ще 800 нових дітей

У січні-березні завдяки вам:

70

волонтерів стали пластунами та вивчають для себе варіанти діяльності в організації

77

виховників пройшли необхідні навчання для роботи з дітьми

у 5-ти

містах розпочато створення пластових осередків

ДЯКУЄМО, ЩО попри все ВИ ЗАЛИШАЄТЕСЯ З НАМИ!

Зокрема у І кварталі 2020 року завдяки вашій підтримці:

Робота з дітьми не припиняється і в часі карантину. Тепер пластуни з усіх куточків країни та світу обмінюються досвідом на новій онлайн-платформі Пластуй Онлайн. Тут вже є понад 60 відео-матеріалів на різні теми.

Завдяки цьому діти навіть на відстані можуть проходити пластову програму, а волонтери і батьки розвиватися разом з ними. Якщо заняття з дітьми і надалі обмежаться лише онлайн-режимом, платформа і в подальшому залишатиметься дуже важливою.

 

70 нових волонтерів вже долучилися аби допомагати дітям розвиватися в Пласті. Адже вся безпосередня робота з дітьми ведеться саме волонтерами. Старші пластуни діляться досвідом та стають прикладом, проводять заняття, акції та табори різних спеціалізацій: скельні, велосипедні, водні, кінні та багато інших.

77 виховників пройшли навчання, щоб займатися з дітьми в Пласті. Саме ці волонтери (кожен понад 300 годин щороку) супроводжують дитину в мандрівках, таборах, дбають про їхню безпеку, стають найближчими друзями та порадниками для них. Процес навчання виховника займає від 3 до 6 місяців, а кожен виховник працює з дітьми в Пласті близько 5-ти років.

У 5-ти нових містах з’явилася можливість приєднатися до Пласту на Півночі: Ніжин, Конотоп на Півдні: Вознесенськ, Токмак, Скадовськ

Звісно, попереду ще багато роботи. Ми повинні залучити волонтерів, які керуватимуть осередком, виховників, щоб працювати з дітьми, і, зрештою, залучити дітей, які ще не знають про Пласт. Та завдяки вам перші кроки вже зроблено.

Аби могти прийняти до Пласту всіх охочих дітей, керівники 22 осередків навчалися у Школі організаційного розвитку Пласту (ШОР).

Очікуємо, що 72-годинне навчання покращить процеси залучення ресурсів на місцях, управління проєктами, комунікацію з волонтерами, органами державної влади, батьками тощо. ШОР спрямована на посилення спроможності осередків Пласту, де і відбувається безпосередня робота з дітьми та волонтерами.

Загалом у січні-березні ви здійснили 170 благодійних внесків на суму 602 000 грн. Щиро дякуємо за ваші регулярні пожертви для Пласту

Дякуємо, що разом ми маємо змогу розвивати Україну. Дякуємо, що Ви поруч. З повагою та пластовим вітанням СКОБ!

Фінансовий звіт