Екологічне пластування за останні півтора роки: як ми дбали про природу - Пласт
EN

Пластуни люблять красу та дбають про неї. Доводять вони це як на локальних заходах, так і крайових ініціативах. Розповідаємо про деякі з них, а якщо не згадали про ваш захід, не соромтеся й розкажіть про нього: [email protected]

#PandaChallenge

Як випрацювати екологічні звички та дізнатись більше про речі, які стосуються питання біорізноманніття та зміни клімату? Дуже просто — взяти участь у #PandaChallenge. Вже 2 рік поспіль WWF Ukraine та Пласт запрошують все більше осіб приєднатись до такого виклику.

Джемборі, серпень 2019

Яке ж пластове Джемборі і без еколокації?

Вивчали як повсякденні дії пов’язані зі зміною клімату, грали в екологічні ігри, майстрували іграшку з клаптиків непотрібної тканини та спілкувались на тему, як у повсякденному житті мінімізувати наші відходи.

#новий_рік_у_стилі_еко, грудень 2019 

А пам’ятаєте поради, як підготуватись до святкування новорічних свят і не продукувати багато відходів?

Табір “Академія допитливого Вовчика”

Крайовий науково-екологічний табір “Академія допитливого Вовчика”. Протягом  серпня новаки та новачки дізнавались як можна допомогти нашій планеті та як своїми щоденними діями не шкодити довкіллю, а також спробували себе в ролі маленьких науковців.

Еко-акція “Пластуни_рятують_дерева

100 кг зданої на переробку макулатури рятує 1 дерево. Тому запрошуємо пластунів долучитись до ініціативи: 

  • разом зі своїм гніздечком, роєм чи гуртком збери 100 кг макулатури та здай на переробку;
  • висвітліть цю активність в соціальній мережі;
  • зніміть відео чи зробіть фото;
  • використайте хештег #пластуни_рятують_дерева;
  • надішліть посилання на допис на [email protected]

Пластуни Івано-Франківська провели новацький табір «Зберегти 360°»

Організатори табору намагалися сформувати у дітей екологічну свідомість – відповідальність за збереження довкілля та виховати в них певні екологічні звички. В основу таборової легенди була покладена книга-бестселер американської журналістки Елізабет Колберт «Шосте вимирання: неприродна історія».

Курс еколекцій для юнацтва з підготовки амбасадорів життя в стилі зеровейст від Kharkiv Zero Waste: кампанія за ресайклінг

  • Пластуни отримали як теоретичні, так і практичні знання.
  • Слухали лекції із мультимедійним супроводом, влаштовувати дискурси, ставити купу запитань, сортувати власноруч сміття.
  • Навіть на карантині продовжували навчатися дистанційно.
  • Відразу після першого заняття почали сортування відходів вдома, започаткували традиції користуватися тільки екологічними речима.
  • Також еко-пластуни запускали челенджі, знімали відео та поширювали здобуту інформацію в сім’ї, школі, вчили всіх охочих.

За цей час пластуни активно долучалися й організовували еко-заходи в своїх містах: висаджували дерева, збирали макулатуру, сортували сміття. Ми свідомо ставимося до збереження нашого навколишнього середовища й виховуємо еко-свідомість змалку.
Розвиток екологічного пластування відбувається в рамках гранту Відродження за підтримки посольства Швеції.

Поділитися

Схожi новини