На Житомирщині відбувся КВВТ "Легіон-23" - Пласт
EN

Перемога!

Ось і прийшов час розповісти трішки більше про цьогорічний табір КВВТ “Легіон-23”, що відбувався на Поліссі.

Легіон – це історія, яка поєднує минуле і сьогодення: це плекання стрілецьких традицій та про нову сучасну українську армію, ще про героїв визвольних змагань, підпілля та теперішніх лицарів, що боронять нашу державу від російської агресії.

Серед основних завдань цього року було ознайомлення учасників табору з сучасними Збройними Силами України, зануритися в атмосферу життя і побуту українських військових, перейняття досвіду та методів підготовки сьогодення.

Табір відбувався у співпраці з Десантно-Штурмовими військами на 37-му загальновійськовому полігоні 199 го навчального центру ДШВ.

Крім нової локації та дуже насиченої програми військової справи на таборі ще одне нововведення – вперше беруть участь юначки, які утворили дівочий рій “Незламні”. Юнаки та юначки проходило вишкіл, який мало чим відрізняється від тих, що проходять військовослужбовці Десантно-Штурмових військ.

Впродовж цих тижнів учасники табору не тільки прймали виклики з фізичної підготовки, але й приділяли багато часу для удосконалення своїх знань з військової справи, командної роботи, провідництва та практичного пластування. Учасники відпрацювали на полігоні навички із самооборони, вогневої підготовки,

військовій топографії, тактиці, володінні військовими засобами зв’язку, тактичній медицині, інженерній підготовці, мінно-вибуховій справі, відпрацюванні вправ на повітряно десантному комплексі на тренажерах зі стрибків з парашутом під наглядом інструкторів ДШВ, маскуванні та радіорозвідці, зброєзнавстві, а також ознайомитись з частиною військової техніки, що є на озброєнні Десантно-Штурмових Військ. Також цього року учасники та учасниці Крайового Виховно-Вишкільного Табору “Легіон-23” мали змогу послухати новий курс гутірок та інструктажів, які раніше на таборі не проводились, зокрема з такого важливого напрямку, як психологічна підготовка у бойових умовах.

До гутірок та інструктажів також було запрошено пластунів та приятелів Пласту, що мали військовий досвід в лавах добровольчих батальйонів та Збройних Сил України, волонтерів, експертного середовища дослідження українських визвольних змагань та української військової традиції та виробників українського озброєння.

Важливим новим інструкажем був цілий курс з облаштування польового табору з використанням шатер для військового використання, в яких учасники проводили весь табір й готували на справжній військовій кухні. Цими навичками також поділились курсанти Житомирського Військового Інституту, серед яких також були вихованці ПЛАСТу.

Наприкінці табору на учасників очікували фінальні випробування: відпрацювання тактичних елементів: лазертаг, великий змаг з пейнтболу серед обгорілої техніки, яку привезли із зони ООС, що ще більше надавало реалістичності умов відтворення бойових дій, і нарешті – смуга перешкод, яку відпрацьовують військовослужбовці ДШВ, запаливши напалм та смолоскипи, дими, стрільці мали долати дистанції під колючим дротом та прикривати свої рої під час моделювання бойової ситуації та евакуації поранених.

Крайовий Виховно-Вишкільний Табір “Легіон-23” плекає в учасників дух лицарства, лідерства та вчить важливих практичних умінь, що так потрібні саме в часі військової агресії проти України. Гартуючи силу тіла та духу, ми формуємо нових лідерів українського суспільства, що потребує більше патріотизму та відданості Батьківщині.

Хочемо ще раз висловити подяку Командуванню Десантно-Штурмових Військ за надану інфраструктуру, терен табору та, головне, – інструкторів, що були пліч-о-пліч протягом цих двох тижнів.

Лиш вперед, ні кроку назад!

Поділитися

Схожi новини