Все, що в наших силах – звіт за 12.04 - 18.04 - Пласт
EN

Слава Україні! СКОБ!

1. Захищаємо тих, хто захищає нас

Вже тиждень ми з Вами залучаємо 300,000$ для збереження життя 2000 військових. Спільними зусиллями вже вдалось зібрати 46 тис доларів, а це – 15% від потрібної суми. Крім цього ми не перестаємо приймати запити про допомогу з передової.

Завдяки спільній клопіткій праці за минулий тиждень ми виконали 126 запитів від військових та при цьому забезпечили 373 захисників потрібним екіпіруванням:

Географія відправлень охопила майже всі області: від Донецької до Івано-Франківської.

Всього допомоги від початку повномасштабного вторгнення було доставлено на 13,5 мільйонів гривень, з них на забезпечення потреб військових:

Зберегти життя — 1,2 мільйонів
Захистити військового — 6,8 мільйонів
Бачити ворога — 2,3 мільйонів
Чути одне одного — 438 тис.
Забезпечити комфорт — 2,2 мільйонів
Доправили допомогу — 228 тис.
Побут військових – 219 тис.
Допомогти пораненим та сім’ям загиблих — 63 тис.

Дякуємо кожному благодійнику за підтримку, без якої все це не було б реальністю!

Минулого тижня хлопці отримали розвантажувальні системи, підсумки, тактичні рюкзаки та балістичні окуляри – все це є базовими та необхідними речами для військових.

Ми також доправили генератор та 60 турнікетів пластунам-військовикам. Перше допоможе їм бути більш автономними, а друге – зберегти своє життя чи життя побратимів.

Дрон, окуляри, біноклі, рації – це кожен Ваш внесок, який вже дійшов до захисників та допоможе їм влучати чітко по ворогу!

Нам разом вдалось доставити вже 197 індивідуальних аптечок на передову. Кожна з них – це десятки врятованих життів.

Та зараз до 110 річниці ми залучаємо кошти, щоб урятувати ще більше життів. 

Одна із найважливіших потреб збірки до 110 річниці — зберегти життя. Тому ми придбаємо 750 аптечок, це допоможе зберегти життя 750 військовим із 2000, для яких ми збираємо кошти.

Вартість однієї аптечки – $145, щоб забезпечити лише аптечками усіх потрібно близько $108 750, але ми віримо, що з вашою підтримкою це можливо. Адже наше спільне завдання – берегти життя військових, щоб далі боротися за Україну.

Поки наші військові щоденно роблять надможливе, аби ми якомога швидше могли повернутись до своїх домівок – ми повинні теж робити все, що в наших силах, для Перемоги! 

Для того, аби кожен з благодійників знав в що конвертувався надісланий платіж – ми підготували фінансову звітність.

2. Гуманітарно підтримуємо громади та військових

Самбір

Пластуни Самбору на Львівщині організували штаб допомоги внутрішньо переміщеним особам. За більш ніж 50 днів війни, вони надали допомогу вже 697 людям!

Їжі, засобів гігєни та побуту, дитячого харчування вже було передано на 1,2 тонни.

Конотоп

Пластуни у Конотопі, який зовсім недавно минув складні часи, також гуманітарно допомагають родинам на Сумщині та воїнам ЗСУ.

Трьом родинам з Сум і Великого Самбору пластуни допомогли з одягом і взуттям. Також, за допомогою друзів з Черкаської області, вдалось отримати і передати одній з бригад ліки, засоби гігієни та смаколики.

3. Готуємо нове покоління розбудовувати Україну після перемоги

Близько 4 тисяч дітей вже відновили заняття: хтось зустрічається онлайн, хтось спільно волонтерить вживу. Щоб виховники знали як допомогти дітям психологічно адаптуватись до викликів часу та продовжити розвиток, методисти Пласту готують матеріали з рекомендаціями до занять. До їх розробки залучені психотерапевти та виховники зі значним досвідом роботи. 

Цього тижня вийшли поради щодо організації та наповнення перших сходин після початку повномасштабної війни. Їх метою є поділитись своїми переживаннями одне з одним, створити безпечне середовище, де зрозуміють і підтримають. Такі допоміжні матеріали будуть виходити щотижня.

Дякуємо команді за роботу!

Також запущено процес обговорення і підготовки до пластових таборів у цьому році. Ми б дуже хотіли, щоб вони змогли відбутися – тому шукаємо можливості та збираємо команди. Триматимемо в курсі щодо цього надалі.

Працюємо далі,
Слава Україні!

Поділитися

Схожi новини