Два місяці спільної боротьби заради перемоги - Пласт
EN

Два місяці спротиву та боротьби за Незалежність. Разом нам вдається щодня допомагати захисникам відвойовувати наші кордони, рятувати сотні життів та робити все можливе, аби кожен з нас почував себе в безпеці.

1. Захищаємо тих, хто захищає нас

Завдяки спільним зусиллям нам вдалось доправити допомогу 5304 військовослужбовцям. Це стало можливим завдяки Вашій підтримці. Дякуємо!

За два місяці ми закупили спорядження та медикаментів на 13,7 мільйона гривень. Цією сумою нам вдалось забезпечити військовим потреби:

Зберегти життя – 1,2 мільйона гривень
Захист – 6,4 мільйона
Бачити ворога – 2,4 мільйона
Чути один одного – 592 тисячі
Побут військових – 225 тисяч
Забезпечити комфорт – 2,4 мільйона
Доправити допомогу – 271 тисячу
Допомогти пораненим та сім’ям загиблих – 144 тисячі

Наші захисники від Харкова до Одеси отримали якісне спорядження, яке допоможе їм зберегти життя, захистити себе і побратимів, чути один одного та не менш важливо – бачити ворога, аби потрапити прямо в ціль. За два місяці нам разом вдалось доправити:

Щира подяка від захисників – двигун нашої роботи, адже бачити усміхнені лиця хлопців та дівчат на передовій неоціненно. Ми впевнені, що кожен виконаний запит додає військовим наснаги продовжувати боротьбу. Наша з Вами підтримка з тилу як ніколи важлива.

Наші захисники із Нікополя тестують роботу дрона, який вдалось купити та доставити завдяки Вашим внескам. Вони також отримали медичний рюкзак, з яким зможуть надавати медичну допомогу пораненим – це десятки збережених життів.

Захисники із Сум тішаться отриманим запитам: рюкзаки, бінокль, спальники, військові форми, термобілизна та тактичні рукавиці – все це допоможе їм давати відсіч ворогу.

Аптечки та турнікети вже під рукою у військових. Хлопці отримали речі першої необхідності в бою завдяки підтримці благодійників, адже кожен внесок є важливим!

Рації та пристрої нічного бачення вже наближають нас до перемоги. Можливість чути один одного в парі з можливістю бачити ворога – непереможний тандем!

Ми продовжуємо щоденно отримувати запити від військових та продовжуємо збираємо кошти, аби забезпечити потреби максимальної кількості захисників. Саме тому ми потребуємо Вашої підтримки та розголосу про збір коштів. Тільки спільними зусиллями зможемо досягнути цілі.

Аптечки, турнікети, бандажі та гемостатики з Вашою допомогою найближчим часом стануть в пригоді військовослужбовцям та допоможуть зберегти життя.

10 приладів нічного бачення та 20 тепловізорів – лише частина з того, що потрібно доправити в гарячі точки.

Поки військові захищають нас – ми повинні захистити їх!

2. Гуманітарно підтримуємо громади та військових

Стрий

До Великодня у Стрию підготували особливі набори допомоги для переселенців — близько 100 сімей отримали не тільки речі першої необхідності, а і можливість посвятити пасочку на Великодній службі ?

Цю акцію стрийські пластуни організували спільно з пластунами Канади і Аргентини.

На постійній основі у Стрию роздають гуманітарну допомогу для дітей віком від 0 до 3 років. Іграшки та канцтовари надіслали польські друзі волонтери з Польщі. 

Не забули у Стрию і про підтримку військових — з початку нової хвилі вторгнення передали на фронт більше 4700 енергетичних наборів з сухофруктами і горішками. Також пластуни організували плетіння маскувальних сіток для воїнів одночасно на 5 локаціях! 

Житомир

Штаб у Житомирі продовжує збирати і відправляти на передову речі починаючи від ліків, тактичного одягу до консервів. Щоб мати кошти на все необхідне, вони навіть розробили мерч на продаж, весь прибуток з якого направляють на закупи.

Вони відправили вже більше 140 тонн допомоги, чим опрацювали 300+ запитів від бійців. Допомагають пластунам у Житомирі і партнери закордоном, від яких вони залучили допомоги на 1,3 мільйони гривень.

3. Готуємо нове покоління розбудовувати Україну після перемоги

Виховники по всій країні поступово відновлюють сходини. Цього тижня вийшла програма вже другого заняття, які мають на меті допомогти дітям адаптуватись до умов воєнного часу. На цьому занятті діти будуть вчитись підтримувати одне одного і знижувати тривожність.

Також відновлюється робота осередків – у багатьох містах прибуло пластунів з інших регіонів, тож будемо працювати щоб кожен знайшов місце, де може бути корисним. 

Очікуємо і на створення нових осередків Пласту, в містах та містечках де оселились пластуни ? Вже навіть відбувся перший (з початку нового етапу війни) тренінг для нових волонтерів Пласту в Чорткові. Його учасники дізнались як організована робота всередині організації, які можливості Пласт пропонує розвивати Україну в тилу. Схожий вишкіл незабаром планується і у Копичинцях. 

Поки пластуни на фронті наближають перемогу, в тилу ми розпочали підготовку пластових таборів, які мають відбутися влітку цього року. Центральний офіс Пласту шукає ресурси, щоб табори могли відбутися: ведуть перемовини з донорами та партнерами. Попередньо, команди 20 крайових (всеукраїнських) таборів готові до роботи цього літа.

Слава Україні!

Поділитися

Схожi новини