Пів року спільної боротьби і наполегливої праці – звіт за місяць - Пласт
EN

Кожен пластун і пластунка присягнули “бути вірними Богові та Україні” і “допомагати іншим”. Коли росія шість місяців тому почала повномасштабний наступ на Україну, ми свою Присягу не зламали.

Ці шість місяців Пласт працює в трьох основних напрямках:

  • допомога військовим;
  • робота з дітьми та молоддю;
  • гуманітарна підтримка українців.

Сьогодні даємо звіт про роботу в цих напрямках за серпень і ставимо нові цілі на осінь.

1. Захищаємо пластунів у війську

За шість місяців нам вдалось доправити допомогу 9500 військовим – це все Ваша заслуга, адже завдяки Вашій підтримці ми змогли закупити потрібне для військових спорядження:

У серпні ми допомогли 311 військовослужбовцям. Завдяки Вашій постійній підтримці захисники отримали:

Фотозвіт

Продовжуємо отримувати слова подяки та фотографії від захисників, якими поділимося з вами у цьому звіті.

Хлопці отримали шоломи, які є необхідною складовою захисту під час виконання бойових завдань. Дякуємо благодійникам за те, що зробили це можливим! 

Аби здолати ворога – його потрібно бачити! Саме тому захисники вже отримали якісні біноклі, які допоможуть їм наближати перемогу.

Захисниці також дякують за бронеплити, які за кошти благодійників нам вдалось купити і доправити до них.

Ще один дрон вже на передовій! Військові переказують слова вдячності та за допомогою нового спорядження виконуватимуть свою роботу ще краще!

Пластовий Штаб продовжує збирати кошти на три прилади нічного бачення для батьків пластунів. Долучіться до збору коштів, аби вони могли швидше повернутись до рідних:

Робота штабів

Допомагали нашим військовим і пластові штаби. Зокрема, пластуни з Кутів поділилися на своїй сторінці секретом: у кожен кросівок для воїнів кладуть ще й креми для ніг заради комфорту наших захисників:

“Коли Богатир шукає довго тактичних кросівок 49 розміру і знаходить на Гуцульщині за одну хвилину, та ще й кремчики такі важливі для ніг в кожному капці”.

Також у серпні пластуни взяли участь у численних благодійних ярмарках, на яких збирали гроші для наших захисників.

Наприклад, у Збаражі маленькі пластуни взяли участь у ярмарку “Разом до перемоги” і зібрали близько 23 000 гривень для українських воїнів.

джерело

А стрийські новаки зібрали для ЗСУ 8 000 гривень, продаючи солодощі та браслети.

джерело

Калуські пластуни також долучилися до ярмарку від БФ “Крила підтримки”, на якому зібрали майже 13 000 гривень. На ці кошти вони закуплять продукти, з яких у штабі потім самостійно приготують сухпайки для наших захисників.

джерело

2. Виховуємо нове свідоме покоління

Безперечно цьогорічне таборове літо відрізняється від попередніх, адже живемо в період війни. Але ми тепер ще більше цінуємо можливість таборувати і не перестанемо дякувати всім пластунам-організаторам та партнерам, завдяки яким це відбулося.

Пластуни провели вже 103 табори для близько 3600 дітей.

З них 72 відбулися в Україні, а 31 – за кордоном.

фото: Женя Комарцова

Про пластові табори, які відбулися цього літа, ми розповідатимемо у нашому блозі. Слідкуйте за хештегом #табори

Пишаємося тим, що спільними зусиллями ми допомогли такій великій кількості дітей відновитися, відпочити, побути в колі дружби та підтримки і розвиватися навіть у такий нелегкий час.

Дякуємо друзям Пласту — Посольству Чеської Республіки, що допомагаєте в цьому.

фото: Марина Пінькевич

Крім цього, ми хочемо, щоб кожен пластун і пластунка могли подбати про себе та про близьких у час війни. Тому в багатьох станицях ми проводимо навчання з парамедицини, щоб навчити дітей і дорослих надавати долікарську допомогу, яка часто рятує життя.

Ділимося світлинами з вишколу парамедицини, який відбувся у Новому Роздолі.

джерело

Не забуваємо ми і про регулярні пластові заняття – сходини. У Рівному активно працюють над облаштуванням сучасного пластового простору для роботи з дітьми та молоддю. Протягом-липня серпня завершили ремонтні роботи і вже у вересні планують зробити відкриття. Завдяки проведеному інтернету, дошкам, проектору пластові сходини будуть ще більш інтерактивні та цікаві, а діти розвиватимуться ще ефективніше і швидше.

джерело

Також серпень видався багатим на мандрівки українськими горами. Мандрівки є важливим елементом пластової програми, адже в таких подорожах діти і молодь вчаться жити в природі, здружуються і загартовують свій організм та характер.

Наприклад, на початку серпня пластуни з Кам’янця-Подільського організували станичну мандрівку на Говерлу. Загалом подолали майже 25 кілометрів, а до компанії запросили також друзів станиці. 

“Для когось це було першим сходженням, хтось вже тут не вперше, але з такою компанією, яка зібралася, і в гори не страшно йти! Зміцнюємо силу тіла та характеру такими мандрівками”, – пишуть пластуни.

джерело

А от новояворівські дівчата з гуртка “Джурасельки” майже підкорили гору Парашку. Хоч у мандрівку зміг піти не весь гурток і хоч це була перша мандрівка для юначок, але вони сміливо вирушили в дорогу. Діставшись дому, пообіцяли повернутися на Парашку вже всім гуртком.

джерело

3. Гуманітарно підтримуємо постраждалих українців

Від початку повномасштабного вторгнення до нас звертаються люди зі всієї України за гуманітарною допомогою. Ми стараємося підтримати кожного і дякуємо всім доброчинцям і партнерам, які долучаються до цього.

Даємо звіт по результатах роботи за серпень.

Національний пластовий штаб (КПС) за підтримки Чеського Посольства виконав 20 гуманітарних запитів на суму 400 тисяч гривень, завдяки чому допомогли 1550 переселенцям, 360 військовим і передали 30 комплектів милиць для шпиталю.

Також у серпні 1639 людей отримали продуктові набори від Канадсько-Української Фундації.

Гуманітарний штаб у Кривому Розі, який заручився дружньою підтримкою Карітасу і парафіяльної громади УГКЦ св. Миколая Чудотворця, подав звіт з фотографіями видачі продуктових боксів. 

джерело

Розкажемо також про роботу інших штабів.

Надвірна

Штаб у Надвірній передав 8 ящиків гуманітарної допомоги для діток у Нікополі. Пластуни зібрали для малечі одяг, взуття, підгузки та іграшки. Крім цього, 2 ящики взуття та одягу надіслали для дорослих.

“Це місто дуже страждає від ворожих обстрілів …, діти та дорослі у постійному страху, багато родин втратили майно. Штаб Пласту Надвірної активно допомагає потребуючим містам і селам україни, що в наших можливостях”, – зазначили пластуни на своїй сторінці.

джерело

Кути

Пластуни з Кутів закупили та розподілили ліки на суму 10 000 грн. Цими ліками наші волонтери покрили запити від військової частини, прикордонників, а також допомогли онкохворій жінці, яка була змушена втікати з Маріуполя через війну.

джерело

Шумськ

Невтомно працює осередок у Шумську. Волонтери, співаючи і молячись, плетуть маскувальні сітки, готують гарячу їжу, батончики, варення і продуктові бокси для військових та переселенців і підписують страви оригінальними назвами. 

джерело

Львів

Львівські пластуни продовжують ініціативу “бокси життя”, проте цього місяця разом з партнерами “ЗМІН Фундація” вони почали збирати унікальні продуктові набори, які складаються з товарів виключно українського виробництва.

Ці “бокси життя” пластуни відправляють до українців у Харкові.

“Ми допомогли українським сім’ям – людям з інвалідністю та потребуючим стареньким, які змушені залишатися у небезпечних зонах без можливості поїхати та купити продукти. А ще – підтримали товарообіг нашої держави”, – пишуть пластуни на своїй сторінці.

джерело

Ми дякуємо всім партнерам та спонсорам, які разом з нами допомагають постраждалим українцям!


Хоч ворог нищить нас і завдає ударів, але ми стаємо все сильніші і продовжуємо працювати заради нашої перемоги!

Поділитися

Схожi новини