Київська облрада хоче закрити Пластовий вишкільний центр у Бучі - Пласт
EN

Пластовий вишкільний центр у Бучі — місце розвитку та дозвілля для більше 12 000 українських дітей та молоді. Після 24 лютого центр пережив російську окупацію, надав гуманітарну допомогу більше 8 000 бучанцям і відкрив курси ПДД, психологічні консультації тощо.

Але стало відомо, що Виконавчий апарат Київської обласної ради ініціював його ліквідування. Пластовий центр хочуть приєднати до комунального закладу “Київський обласний молодіжний центр”. Проєкт рішення підтримали вже дві комісії.

Допоможіть нам поширити цю інформацію!

За три роки існування Пластовий центр в місті Буча бачив у своїх стінах тисячі дітей та підготував сотні волонтерів, сприяв створенню близько 20 пластових осередків на Київщині.

У час окупації тут 24/7 працювали для забезпечення людей всім необхідним. Без залучення бюджетних коштів Пластовий центр підтримав більше ніж 8 000 бучанців продуктовими наборами, засобами гігієни та одягом. Три працівники центру добровольцями стали на захист України.

Нині на базі центру відкрито Дитячий простір “Співдія заради дітей”, безкоштовні заняття яких за лічені тижні відвідали 1049 дітей.

Близько 200 дітей та дорослих відвідали курси з першої медичної, мінної та психологічної допомоги, організовані центром.

Протягом року тут проводяться пластові сходини для більше ніж 130 вихованців. Від початку року організовано 8 вишколів та 4 літні табори для 327 дітей, зокрема безкоштовний табір для дітей, що пережили окупацію.

Сьогодні діти та молодь як ніколи потрібує безпечного неформального простору. Тож ми сподіваємося, що Київська обласна рада не підтримає цей проєкт рішення, а продовжить чесно і на совість працювати задля підтримки української молоді.

Допоможіть нам поширити цю інформацію! Рішення комісії облради буде винесене на найближчу сесію, яка з огляду на воєнний стан проходитиме в умовах секретності. Тому тільки максимальний розголос цього рішення може врятувати центр в Бучі! Не дамо закрити Пластовий вишкільний центр!

Поділитися

Схожi новини