Квартальний звіт (IІІ, 2021) - Пласт
EN

Пласт працює для того, щоб кожна дитина мала успішне майбутнє у своїй країні. Разом ми формуємо середовище, у якому дитина вчиться лідерству, відповідальності та роботі в команді. Це допоможе їй зростати. Пластуни роблять все від нас залежне, аби з ними зростала і Україна.

Завдяки вам у 2021 році Пласт стане доступним для нових дітей

У липні - вересні завдяки вам:

4007

дітей дітей розвивалися у літніх таборах Пласту

50

виховників навчено для щотижневої роботи з дітьми

281

волонтерів ознайомлюються із варіантами роботи з дітьми

ДЯКУЄМО, ЩО попри все ВИ ЗАЛИШАЄТЕСЯ З НАМИ!

Зокрема у ІІІ кварталі 2021 року завдяки вашій підтримці:

Діти

Понад 4000 дітей розвивалися у 120 пластових таборах цього літа. Діти покращували свої вміння з велоїзди, сплавів на каяках, орієнтування на місцевості, виживання в природі, лідерства,  українських традицій, культури та ще багато чого цікавого. Тисячі дітей протягом 10 днів навчалися бути самостійними, мали змогу закріпити здобуті протягом року навички та знання. Та найважливіше –  у викликах вони ставали самостійнішими, пізнавали себе глибше та здобули надійних друзів на все життя. 

А для тих дітей, які приєдналися до Пласту нещодавно, зокрема як пластуни Миколаєва – це взагалі був перший досвід таборування. Радіємо, що більше дітей приєднується та розвивається в Пласті. Дякуємо кожному, хто підтримує Пласт та робить це можливим для них. 

Вдосконалення виховних програм для дітей 

Щоб пластувати дітям було не лише весело, а й корисно, ми оновлюємо їхні програми розвитку. Зокрема за підтримки БФ “Відродження” розроблено 10 нових вмілостей з екопластування. В Пласті ми навчаємо, щоб кожен розумів важливість збереження природи та дбав про неї. Такі вмілості діти здобувають разом із виховником на заняттях протягом року чи на таборах.

 

А щоб виховники самі опанували ці знання та  навчали дітей,  проведено перший табір для інструкторів екологічного пластування. На таборі вони  навчались як доступно пояснювати дітям проблеми довкілля.

Виховники

50 виховників пройшли навчання по роботі з дітьми на пластових вишколах. Друзі, фантастична новина, бо вперше в Одесі відбувся вишкіл для майбутніх виховників Півдня. 30 учасників з цього регіону мали змогу провести вишкіл у себе вдома завдяки Вашій підтримці. Дякуємо вам, очікуємо, що Пласт стане тут доступнішим для більшої кількості дітей. 

Осередки

Нещодавно створені осередки розвиваються, приєднуються діти і дорослі для роботи з ними. Викликів багато, адже десь бракує виховників, а десь і батьки ще не довіряють Пласту, аби дозволити дитині приходити на заняття. Та радіємо за кожен з осередків, бо за кожним новим гурточком дітей, за кожною акцією для них стоять години роботи дорослих пластунів. Вдячні Вам за це!

Дякуємо кожному з Вас, що даєте можливість дітям розвиватися в українському середовищі. Дякуємо, що робите це для них та України! 

 

Дякуємо, що разом ми маємо змогу розвивати Україну. Дякуємо, що Ви поруч. З повагою та пластовим вітанням СКОБ!

Фінансовий звіт