Пластуни Полтавщини відсвяткували День Першої Пластової Присяги - Пласт
EN

До Полтави повернулося понад півсотні пластунів Полтавщини, які взяли активну участь у святкуванні Дня Першої Пластової Присяги у Харкові. Поряд із полтавцями участь у масштабному заході взяли понад 200 скаутів із центральної та східної України.

12 квітня виповнюється 105 років із складання юнаками першої пластової присяги в Україні. На честь цього полтавські пластуни разом з однодумцями із Кременчука, Краматорська, Сум, Ковалівки і, звичайно ж, Харкова провели грандіозний скаутський марш центром міста.

Учасники акції пройшли маршем від пам’ятника Шевченку до площі Конституції. Там нові пластуни урочисто склали присягу.

Активний учасник заходу пластун Євген Янкевич розповідає, що окрім вимаршу, молодь взяла участь у квесті Харковом, відвідала наметове містечко у центральному парку, а також побувала на екскурсії у підземеллях міста:

Дітям дуже сподобались підземелля Гостинного Двору, де вони побачили стародавні артефакти. Закінчився день мегапозитивним рок-концертом за участю гуртів з Полтавщини “ДельТора” та “Подих Емілі”.

Бажаючі могли ще на кілька днів залишитися на Екстремальну Хресну Дорогу – нічну мандрівку з метою глибшого переживання Великого Посту. Молодь мала можливість пройти маршрутом близько 40 км, мовчки, лише з молитвою на вустах та винятковими роздумами.

Харківський священик УПЦ КП, у минулому – пластун з Полтавщини, Михайло Лівіцький стверджує, що Хресну Дорогу можна провести у церкві, слухаючи роздуми про муки Христа, а можна духовні речі пережити й активно:

Кожен спосіб є іншим, немає кращих чи гірших. Ми обрали роздуми таємниць Хресної Дороги під час нічного пішого походу. Це виклик, глибокий досвід власної слабкості, і, хоча б маленьке, відчуття того тягаря, який ніс Ісус під час Своєї Хресної Дороги. Тому що одна справа, коли дивишся на Його страждання із зручної лавки у церкві, а інакше – коли на стопах маєш мозолі, а ноги вже не хочуть тебе слухатися…

Полтавські пластуни не зменшують свою активність і запрошують всіх бажаючих на традиційний триденний табір «Свято Весни», який відбудеться 12-14 травня під Кременчуком. А також віж імені понад п’яти десятків молоді Полтавщини дякують Управлінню у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавської ОДА за сприяння у їх участі у святкуванню в Харкові.

Прес-служба Станиці Полтава

Поділитися

Схожi новини