На Базі навчального центру УДА відбувся військово-історичний вишкіл "Триангула" - Пласт
EN

30 вересня – 1 жовтня на базі навчального центру Української Добровольчої Армії, що на Дніпровщині, відбувся військово-історичний вишкіл “Триангула”. За організацію вишколу взялися харківські пластуни та курінь УСП “Дубове Листя”. У вишколі взяли участь понад 30 чоловік з Харкова, Кривого Рогу, Житомира, Києва, Куп᾿янська та Львова.

Учасники були поділені на дві групи, УПЮ та УСП-УПС. Легенда вишколу була тісно пов’язана з козацтвом, адже в ті часи розвиток військового мистецтва українців був на такому високому рівні, що козацька піхота вважалась найкращою серед провідних європейських армій. Два дні учасники вишколу вчили ТТХ зброї та її конструкцію, правила і техніку роботи з нею, особливості тактики бою, тактичну медицину, ази мінно-саперної справи, топографію, рукопаш та історію. Жили учасники в тих умовах що й рекрути навчального центру, тому змогли в повній мірі відчути побут добровольців. Завершальним етапом заходу стали стрільби на полігоні.

І хоча два дні небагато для осягнення військової справи, але це великий крок для виховання та плекання різносторонніх чеснот пластунів та поштовх для розвитку, особливо на східних та південних теренах України.

“За Українську Самостійну Соборну Державу! У цьому допоможи нам Боже!” – напутнім словом завершив вишкіл командир НЦ УДА, пластун друг Максим “Покутяка” Швець, ЧМ.

Поділитися

Схожi новини