28-29 квітня відбувся вишкіл Відвага - третій вишкіл із циклу «Мудрість. Шляхетність. Відвага» - Пласт
EN

28-29 квітня відбувся вишкіл Відвага – третій вишкіл із циклу “Мудрість. Шляхетність. Відвага“ від Вовчої Ліги та Рутеній зібрав старших пластунів та сеньйорів, охочих спробувати на собі що ж то таке справжнє практичне пластування.

Протягом двох днів учасники разом з інструкторами шукали відповіді на те як ефективно облаштувати довготривалий побут на пластовому таборі? Основні таборові споруди, випробувані не одним Кличем Лицарів, піонірка, все про інструмент, догляд за ним, використання та зберігання, забезпечення безпеки табору – це лише частина того про що дізналися учасники, а головне – спробували на практиці. Адже незмінним правилом Відваги є меньше гутірок, більше практики! Тому до завершення вишколу учасники розбудували справжній табір, який витримав би десять та більше днів таборування 50 юнаків. Навіть звичайну вечірню ватру інструктори використали як можливість попрактикуватися на будівництві різних видів ватр. А під час самої ватри було багато оригінальних імпрез та цікавої інформації про військові формування УНР. Не забули і про 100-ту річницю підняття українського прапора над Чорноморським Флотом.

Та двох днів вишколу дуже замало для набуття стійких практичних навичок”, – скажете ви? І ми згодні на 100%! Одним із основних завдань Відваги є не досконале знання піонірки чи класифікацій таборових споруд, а заохочення учасників до подальшого активного застосування отриманих знань та вдосконалення своїх навичок. Тому щиро сподіваємося, що вже цього літа всі хто пройшов Відвагу зможуть провести власні табори та не ламатимуть голову яку ж то кухню, чи душ, чи рукомийники краще зробити.

Поділитися

Схожi новини