Пласт у 2018: 5 подій, які ми запам'ятаємо - Пласт
EN

Зібрали найбільшу суму в історії українського Спільнокошту

1 255 150 гривень вдалось зібрати на  Спільнокошті “Велика Ідея” для розвитку Пласту на Півдні та Сході України. Окрім того, що це найбільша сума, яка була досі зібрана, це також велика відповідальність втілити в наступному році заплановане.

Створили та прийняли стратегію Пласту до 2030

Стратегія Пласту до 2030 року має 6 основних напрямків, кожен з яких складається з 3-4 підцілей. До її розробки були залучені лідери думок та представники різних пластових груп та станиць. Це дало змогу врахувати різні точки зору і написати стратегію, у якій кожен пластун може знайти для себе завдання і через розвиток Пласту допоможе забезпечувати безпеку і сталий розвиток України.

Відкрили центр Пласту в Бучі

14 жовтня відбулося офіційне відкриття Пластового вишкільного центру за участі Президента України. Великий лекторій з книгами пластової тематики, тренажерний зал, зони для відпочинку й навіть міні-хостел для пластунів, котрі приїжджатимуть з інших міст – все поєднує ця двоповерхова будівля. На території центру також знаходяться зони для активного відпочинку й таборування, мотузковий парк і, звичайно, місце для ватри.

Провели перший благодійний вечір Пласту в Києві

У суботу, 21 квітня, відбувся перший Благодійний вечір Пласту в Україні. Гості – друзі Пласту – на кілька годин поринули в чар пластової ватри – з піснями, іграми, цікавими історіями та легким спілкуванням. Неймовірні Майкл Щур та Дана Винницька забезпечили драйв упродовж усього вечора. Яка ж ватра без музики? Свої пісні, які вже давно потрапили у пластові співаники, виконали Олег Скрипка зі своїм сином-новаком та Тарас Чубай.

Провели найбільшу кількість семінарів для волонтерів

У 2018 році вдалося провести 29 ознайомчих семінарів про Пласт по усій Україні. Це дало змогу більше 500 волонтерам зробити перший крок до залучення до пластового руху.

Поділитися

Схожi новини