Пластуни Старокостянтинова провели перший благодійний пластовий бал "Щедрий вечір" - Пласт
EN

Щедрий вечір в ритмі вальсу!

12 січня в Старокостянтинові пройшов дуже цікавий та незвичайний захід — Благодійний пластовий бал “Щедрий вечір”, який організували представники  Пласту у Старокостянтинові. Цей бал був організований для збору коштів для розвитку організації Пласт у Старокостянтинові та підтримку освітніх програм волонтерів — виховників.

У перші хвилини, коли до зали увійшли наймолодші пластуни з Вифлеємським вогнем миру, по шкірі побілги мурашки, часточку цього дива, цього тепла і любові від вогника, діти передали всім гостям, ці вогники наповнили залу світлом, а серця присутніх — радістю.

А слідом за ними, наче невагомі янголи — закружляли у танці дітки з клубу спортивного танцю “Ренесанс”.

Привітання ведучої, гімн і ми потрапляємо в казковий світ справжнього балу, в якому чарівні дебютанти –  пластуни і пластунки нашого міста. Ці діти кинули виклик  самим собі і впорались на всі сто. За півтора місяці вони вивчили полонез, вальс, три банси, не маючи при цьому жодного танцювального досвіду. Їх очі сяяли, а посмішки дарували радість усім присутнім.

Ніжний віденський вальс, пристрасне танго, веселі та енергійні банси, чарівні святкові фотозони, благодійний аукціон та цікава програма очікували гостей свята в цей вечір.

Варто згадати, що не тільки танцями запам”ятався цей бал, адже запрошені колективи та артисти зробили вечір просто незабутнім, подарувавши гостям дивовижну Різдвяну атмосферу. Це представники ДЮСТК “Твіст”, Артем Харченко, Олександр Петрук, Мистецька сотня “Гайдамаки”, ДЮСТК “Грація”, Клуб спортивного танцю “Ренесанс”, юні артистки Анастасія Мельничук та Соломія Сікорська.

Керівник організації Пласт у Старокостянтинові Козачук Ярослав розповів гостям про організацію, її історію, цінності та плани на майбутнє.

Цікавою частиною вечора став благодійний аукціон, на якому були представлені різноманітні вироби майстрів Старокостянтинова. Тут можна було придбати дуже багато цікавинок — від магнітів ручної роботи, до путівки в гори — в табір “Життя в Пласті”, де кожен охочий зможе дізнатись про Пласт і про життя пластунів, про що говорить сама назва.

На звершення вечора організатори балу розчулили гостей трепетними словами про Рідзво, яке в кожній добрій справі, в очах рідних нам людей, у посмішках дітей…І разом з Мистецькою сотнею “Гайдамаки” перенесли всіх в чарівний світ “Мирного Різдва”.

Ну і звісно, відгуки про цей чудовий вечір не забарились…

Оксана Мельничук на своїй сторінці у Фейсбук написала: “Сьогодні в нашому місті відбувся пластунський бал “Щедрий вечір”. Він дійсно був щедрий…

Щедрий на таланових, творчих та наполегливих учасників, які змогли успішно дебютувати у бальних танцях, віденському вльсі та інших. Впевнена, картинка справжнього балу залишиться в їх памяті на все життя, як власне і у глядачів))

Щедро ділилися волонтери своїми талантами відчувалося, що в захід вкладена частинка душі кожного»

Сергій Жмурко дав інтерв”ю для ГО “Старокостянтинів Небайдужий” – “Ми прийшли з дружиною підтримати Пласт тому, що Пласт займається національно-патріотичним вихованням молоді — це те, що нам, учаникам бойових дій, дуже рідне… Тут дуже гарна атмосфера, дуже гарні люди організували, дуже приємні люди тут знаходяться, діти в нас суперталановиті — це наше майбутнє. Я щиро вдячний і радий, що попав сюди”

Наталія Косюченко також поділилась враженнями про бал: “Мені дуже сподобалось, я хочу сказати, що таких заходів у нас в місті ще не було, таких щирих заходів, доброчинних заходів. Я особисто прийшла підтримати український скаутинг, українських пластунів тому, що вважаю, що саме ця організація сприяє патріотичному вихованню молоді і дітей. Я переконана, що якщо в Україні виросте покоління патріотів, покоління вмотивованих людей, то в України є майбутнє. І я думаю, що саме вихідці з Пласту в майбутньому будуть провідниками нашого суспільства, тими громадянами, яким буде не байдуже”

 

Поділитися

Схожi новини