Пластунка Ярина Лінинська: лікарка, яка рятує від коронавірусу в лондонських лікарнях. - Пласт
EN

На фото — пластунка Ярина Лінинська після нічної зміни. Ярина працює лікарем у одній із лікарень Лондона.

Ярина навчалася у Львівському медичному університеті, інтернатуру закінчила за спеціальністю радіологія. Родом Ярина зі Старого Самбора, там юнакувала у пластовому гуртку Чорна Перлина (курінь імені Олени Кульчицької), завершила пластову програму та стала пластункою-вірлицею. Згодом створила новий юнацький курінь імені Наталі Красник, розвивала Пласт у Старому Самборі та Львівській окрузі (зізнається, що відсотків 80 вільного часу приділяла Пласту).

Після переїзду до Лондона Ярина припинила активно пластувати — більшість часу займає робота. У вільний час займається йогою, любить подорожувати.

Ярина — одна з тих, хто зіткнувся з пандемією COVID-19 найближче.

“Сидіти вдома і дивитися з новин — складається інша картинка, ніж з лікарні, коли бачиш пацієнтів”, — каже Ярина.

Лікарка поділилася з нами, які зміни відбулися у її лікарні та що зараз переживають медичні працівники.

– Відділення лікарні, де працює Ярина, переформатували у дві зони: гарячу і холодну. У гарячій зоні допомогу надають пацієнтам з прямими ознаками коронавірусу, у холодній — без симптомів. Лікарі по черзі працюють у обох зонах.

Звісно, збільшилося навантаження на працівників лікарень: і емоційно, і у кількості завдань, і у кількості робочого часу. Багато лікарів нездужає, кількість працівників на змінах зменшилася.

Зростає відповідальність. З більшістю викликів лікарі стикаються на одинці і доводиться самостійно вирішувати, як лікувати пацієнта.

Ярина радить залишатися вдома і максимально чітко дотримуватися карантину. Це допоможе зберегти здоров’я і зменшить навантаження на медичні заклади. Вільний час можна раціонально використовувати на розвиток, навчання, спорт та справи, які ви не встигали зробити раніше. Будьте здорові!

Поділитися

Схожi новини