Підтримуємо наше військо! - Пласт
EN

English version here.

СКОБ, друзі!

Від початку війни, весь Пласт припинив звичну діяльність та працює у режимі Штабів. Штаби мають на меті оперативно реагувати на виклики часу – збирати запити на допомогу та шукати рішення, залучати спільноту включатись і допомагати.

Як допомогти?

1. Підтримати фінансово, щоб ми могли придбати всі необхідні речі

Тут шукайте наші звіти щодо залучених коштів.

2. Ми збираємо спорядження та медикаменти для військових у пунктах по всій Європі та штабах в Україні згідно списку потреб

3. Якщо ви можете допомогти іншим чином (з пошуком, логістикою товарів тощо) пишіть на пошту [email protected].
Туди ж приймаємо запити від військових яка допомога потрібна.

Як ми працюємо?

Центром координування зусиль є Національний пластовий штаб, який на рівні України веде кілька найбільш важливих напрямків допомоги, які курують волонтери та працівники КПС.

  • Допомога військовим. Найважливіший та найбільший напрям, яким займаємось. Приймаємо запити від військових на все, що їм потрібно, а це:
    • Спорядження. Військові, особливо в ТрО, потребують захисту – бронежилетів, касок, наколінників, окулярів. Також вони мають бути в теплі (у термоодязі та хороших спальниках), та на зв’язку одне з одним (з раціями, павербанками). Список всього довгий, і на повний набір часто не вистачає грошей.
    • Медикаменти. Чим активніші бойові дії, тим швидше закінчуються кровоспинні, знеболюючі, протизапальні препарати. Об’ємний і складний напрям – збирати і надсилати аптечки для захисників в боях.
  • Гуманітарна підтримка цивільних. Пласт – це в першу чергу спільнота однодумців та друзів. Жоден в Пласті не лишаєтся сам на сам з труднощами, мережа працює дуже активно і штаби у відносно спокійних регіонах приймають тих, хто мусить евакуюватись.
  • Фадрейзинговий та інформаційний напрям. Ми постійно тримаємо контакт з усім світом, щоб доносити їм потреби армії та способи підтримки. Інформуємо про останні події в Україні, а також звітуємо про результати підтримки нашого війська. Для цього ведемо сторінки у Facebook, Instagram, Twitter, сайт українською та англійською, поштові розсилки. Також підтримуємо особистий контакт з осередками Пласту в світі, міжнародними і скаутськими організаціями, благодійними організаціями і фондами.

Місцеві штаби

Штаби і пластуни на місцях активно включаються у волонтерський рух своїх міст. В основному це:

  • Допомога силам ТРО і військовим – пошук засобів захисту, зв’язку, медикаментів, маскування
  • Участь в організації пунктів допомоги біженцям, забезпечення тимчасовим житлом, одягом, їжею
  • Збір гуманітарної допомоги, організація логістики
  • Облаштування місць підвищеної безпеки для населення
  • Інформаційна війна

Деякі Штаби перебувають в центрі бойових зіткнень, як от Київ, Харків, Суми. Тут пластуни активно долучені до ТРО, підготовки міст до спротиву, облаштування загороджень, пошуку спорядження, медикаментів, організації харчування і побуту захисників.

Такі станиці як Кам’янець-Подільський, Острог, Старокостянтинів, Черкаси, допомагають перш за все ТРО і гуманітарної допомоги.

Львів та Ужгород є центрами налагодження логістики і постачання всього необхідного через кордон із сусідніми країнами.

Тернопіль та Івано-Франківськ активно збирають гуманітарну допомогу, спорядження для захисників та потреби місцевої ТРО.

Поділитися

Схожi новини