Як пластові курені збирають кошти на свої табори
EN

Зовсім скоро настане літній таборовий період. Це чи не найцікавіший та найважливіший етап нашої виховної програми. А особливо цього року, адже на таборі ми зможемо зустріти багатьох своїх друзів, виховників, які переїхали через війну.

Щоб забезпечити 150 таборів для 5000 наших дітей, ми запустили великий збір коштів. Із загального бюджету 45 мільйонів не вистачало 7,5 мільйонів, які і хочемо зібрати спільними зусиллями.

Але частина куренів і станиць взялася також самостійно фандрейзити, щоб провести свої табори.


Дякуємо всім пластунам і пластункам, які долучилися до проєкту продажу майстерок, організовували власні ініціативи та поширювали інформацію про збір коштів. Разом — ми зможемо успішно провести пластове таборове літо і активно розвиватися, щоб розвивати Україну!


Сьогодні хочемо поділитися історіями кількох куренів, які самостійно збирали кошти на свої табори.

“Неймовірні враження, коли продаєш перший набір”: юначки зі Львова 

Дівчата з львівського куреня імені Дарії Ребет долучилися до проєкту “Набори для майстрування”.

Придбати такі набори люди мали можливість на нашому сайті. Але, крім того, всі охочі курені могли також використати цей фандрейзинговий інструмент для поповнення бюджету свого табору.

Львівські пластунки збирали і продавали набори для виготовлення свічок, а також проводили майстер-класи у школах.

Марія, членкиня куреня
У юначок були просто неймовірні враження. Особливо в той момент, коли продавали свій перший набір свічок. Це велика гордість, що дівчата самостійно заробляють кошти для проведення табору.

Табір влітку дівчата хочуть присвятити темі постійного самовдосконалення.

На таборі ми примножуємо свої знання, покращуємо навички, стаємо більш відповідальними і самостійними. Наприклад, у нас буде теренова гра, в якій цілий день ми самі забезпечуватимемо себе всім необхідних в польових умовах. Такі спільні пригоди, ватри, співи дуже зближують нас (Марія).

Після повномасштабного наступу росії “ребетівни” швидко відновили заняття. Спочатку в онлайні, потім — наживо. Зараз саме готуються до підсумкового етапу річної пластової програми — табору.

Та окрім продовження пластової виховної роботи, дівчата, як і більшість пластунів і пластунок, активно долучаються до волонтерства, щоб допомогти військовикам і постраждалим українцям.

Багато дівчат з нашого куреня робили батончики для захисників і захисниць, на Різдво також колядували та збирали гроші на ЗСУ. Сьогодні ми вже повністю відновили нашу пластову діяльність, продовжуємо волонтерити і готуємося до табору (Марія).

Дякуємо всім куреням, які взяли участь у проєкті продажу наборів для майстрування. Ви — неймовірні!

“Із 30 юначок у місті залишилося три. Табір — це можливість нарешті побачитися з друзями”: Пласт у Дніпрі

Дівочий курінь імені Галини Мазуренко в Дніпрі доволі молодий, існує кілька років. Але до повномасштабного вторгнення там займалися вже 4 гуртки: “Рожеві Пантери”, “Космічні Лисиці”, “Білі Лами” та “Крижані Фурії”. Йдучи слідами своєї патронеси, юначки в Дніпрі активно займалися мистецтвом і вивчали природознавство.

Ми з дівчатами дуже любили проводити спільні ночівлі. Це була така фішка, що наші курінні ради завжди відбувалися з ночівлею, — ділиться референтка УПЮ в Дніпрі пл.сен.пр. Анна Юрченко.

Анна також розповідає, що початок повномасштабного вторгнення їхній осередок пережив важко.

З більше ніж 30 активних юначок у місті залишилося три, потім стало чотири. Ми збиралися час від часу онлайн. Зараз намагаємося шукати приводи зібратися офлайн. От нещодавно ходили разом в кіно на “Мавку” (Анна).

Саме тому станичний табір, який запланували на літо, є особливо важливим для дівчат: вони нарешті зможуть зустрітися з тими, хто виїхав з міста.

Анна
Наш табір "Чумацький Шлях" буде відбуватися на Франківщині, разом для хлопців та дівчат нашого осередку. Для юначок це буде можливість нарешті побачитися з друзями. Ми дуже сподіваємося, що приїдуть дівчата і хлопці, які зараз в евакуації.

Анна — наукова співробітниця Дніпропетровського національного історичного музею, який 20 травня, з нагоди Дня музеїв, організував ярмарок. Анна запропонувала пластункам долучитися, щоб зібрати кошти для табору.

Дівчата підтримали ідею і на сходинах робили разом свічки, вощені брошки, плели прикраси з бісеру. Частину виробів виготовляли також вдома.

Долучився до дівчат і юнак з гуртка “Нестримні Орлани”. Для продажу придумували креативні назви товарів: “Бандеріжки”, “Бандерогалики”.

“На ярмарку ми зібрали близько 2000 гривень, на які закупимо матеріали для майстерок на табір. Юначки втомлені, але дуже задоволені. Щоправда трохи засмутились, що не всі вироби розпродали, але продаватимемо ще онлайн і збережемо для наступних ярмарків” (Анна).

“Ми поширювали українські традиції”: юначки з Ужгорода

Ще взимку пластунки з куреня імені Миколаї Божук запланували провести серію майстер-класів з писанкарства для інших пластунів та для всіх охочих. Минулого року вони брали участь у цьому заході, а цього року взялися за організацію, щоб зібрати кошти на свій табір.

Загалом вони провели більше 5 майстер-класів і зібрали близько 20 000 гривень. 

“Ми поширювали українські традиції разом з вами, тож велике дякую кожному присутньому”, — діляться пластунки на своїй сторінці. 


Ці історії — лиш окремі приклади, адже насправді десятки куренів фандрейзять на свої літні табори.

Дякуємо за вашу самозарадність. Дякуємо, що берете на себе відповідальність і активно дієте!

Фото: курінь ім. Дарії Ребет, Пласт-Дніпро, Пласт-Ужгород.

Поділитися

Схожi новини