365 днів спільного протистояння в Австралії - Пласт
EN

“Зі світу по нитці” — відомий український вислів. Хочемо поділитися історіями про те, як у кожній країні пластуни об’єднувалися і робили все, щоб допомогти протистояти ворогу.

Сьогодні ми розповімо вам історію з штабу в Австралії. Ділимося з вами інтерв’ю з Терезою.


Підпишись на нашу розсилку, щоб отримувати більше новин і анонсів про діяльність Пласту в різних країнах світу:


Як, коли і де створювався штаб?

— Міжнародна координація медичної допомоги Україні була створена в перші тижні російського вторгнення в Україну і має багато пластунів по всіх штатах Австралії. Ми збиралися через відеозв’язок двічі на тиждень, щоб спланувати поставки в Україну. Перша допомога прибула до Львова за 4 тижні після початку війни.

Як взагалі налагоджували доставку та співпрацю?

— Ми телефонували та писали електронною поштою компаніям і просили допомогти — усі хотіли допомогти Україні! Лікарні, лікарі, медичні компанії та приватні особи пожертвували медичне приладдя. Транспортні компанії надали безкоштовну доставку Австралією, а складська компанія зберігала всі наші товари.

Організація “Ротарі” була фантастичною, і ми все ще працюємо з ними сьогодні. Qantas Airways доставила наші перші палети до Лондона безкоштовно, але з меншими вантажами — по 4 палети за раз. Потім Сили оборони Австралії погодилися транспортувати наші запаси по 80 піддонів за раз.

Розкажіть про ваші почуття та думки у цей час.

— Хоч ми на іншому кінці світу, наші серця і душі в Україні. І ми не зупинимося, поки не закінчиться ця жорстока війна. Ворог недооцінив силу та стійкість українського народу, і ми будемо допомагати побратимам до перемоги!

Можливо, хочете щось додати?

— Пластове кредо — пластун допомагає іншим — керує мною в повсякденному житті. Це особливо важливо в ці важкі часи, і всі пластуни в Австралії висловлюють підтримку та любов нашим друзям.

Слава Україні!
Пластове вітання — СКОБ!

Дякуємо пластунам та друзям Пласту у всьому світі за невтомну працю і спільну боротьбу за Україну!


Оформи підписку на розсилку новин і анонсів про Пласт у світі:

Поділитися

Схожi новини